Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağıyla ilgili durumu yerinde görmek isteyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDPli bakanlar ve bazı milletvekilleri İdil ilçesinden Cizre ilçesine gitmek için yürüyor.

Araçlarla gitmek isteyen heyete güvenlik güçleri izin vermedi. Bunun üzerine HDP heyeti, yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Cizre'ye yürüyor. Heyette bulunan 6 milletvekilinin ise İdil'de düzenlenecek mitinge katılacağı öğrenildi.

Diyarbakır'da basın toplantısı düzenledikten sonra dün Cizre'ye doğru yola çıkan Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, güvenlik güçlerinin olumsuz cevabıyla karşılaştı. Heyetin yolu, Mardin'in Midyat ilçesi çıkışında polisler tarafından kesildi. Araçlarının yola devam etmesine izin verilmeyince Demirtaş ve beraberindekiler, 90 kilometre uzaklıktaki Cizre'ye doğru yürümeye başladı. Güzergah üzerinde yolları iki kez daha kesilen HDP'liler, barikatları aşarak akşam saatlerinde İdil ilçesine vardı. Geceyi burada geçiren grup, bugün gece saat 03.00'da Cizre'ye doğru yeniden yürümeye başladı. Birkaç kilometre gittikten sonra yolları tekrar askerler tarafından kesildi. Bunun üzerine Demirtaş ve beraberindekiler, vadiden aşağıya doğru Cizre'ye girmek için yürüdü. Cizre'ye yaklaşık 40 kilometreleri bulunan grubun yürüyüşü devam ediyor.