Mersin'de HDP binasındaki patlamada, yöneticilerin miting için kahvaltılarını erken yaparak ayrılmaları nedeniyle bir faciadan dönüldüğü ortaya çıktı. HDP İl Başkanı Selman Günbat, patlamanın olduğu saatte normalde kahvaltı yaptıklarını hatırlatarak, miting için erken çıkmamaları durumunda 20'ye yakın yaralı ya da ölü olabileceğini ifade etti.

Mersin'de HDP il binasında mutfak olarak da kullanılan balkonda meydana gelen ve bir kişinin hafif şekilde yaralanmasına neden olan patlamanın ardından bomba uzmanları binadaki incelemeleri tamamlayarak olay yerinden ayrıldı. Polislerin ayrılmasının ardından basın mensuplarının içeriye girerek görüntü almasına izin verildi. Partililer de binaya girerek yöneticilere geçmiş olsun dileğinde bulundu. Patlama sonrası delinen duvar, kırılan ve etrafa saçılan parçalar ise patlamanın tesirini gözler önüne serdi.

İL BAŞKANI: ERKEN ÇIKMASA İDİK 20 YARALI YA DA ÖLÜ OLABİLİRDİ

HDP Mersin İl Eş Başkanı Selman Günbat, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın profesyonel işi olduğunu düşündüklerini belirtti. Aldıkları bilgilere göre dün getirilen ve partinin girişine bırakılan çiçeği, arkadaşlarının görerek böcek olma ihtimaline karşı söz konusu yere attığını ifade eden Günbat şunları söyledi: "Normalde her gün patlamanın olduğu saatlerde kahvaltı için bulunuyorduk. Bugün ise mitingimizden dolayı bizler toplantımızı erken bitirdik. Kahvaltımızı da erken bitirip alana gitmek için buradan çıktık. Eğer biz her gün yaptığımız gibi aynı saatte toplantıyı bitirmiş olsa idik bugün en az 20'nin üzerinde insan burada yaralı ya da ölü olabilirdi."

Saldırının provokasyonlar dışında kendilerini engelleme şanslarının kalmadığını gösterdiğini anlatan Günbat, "Bu o yönlü bir provokasyondur. Profesyonel işi olduğunu düşünüyoruz. Ses bombası değil parça tesirli bomba. Bilyeler her tarafa dağılmış durumda zaten. Üzerinde herhangi bir yazı yokmuş. Sadece bir vekil adayımız adına geldiği düşünülüyor." şeklinde konuştu. Günbat, çiçeğin üzerinde Selahattin Demirtaş'ın isminin yazıldığı yönündeki soruya ise "Öyle bir şey yok" cevabını verdi.