Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekilleri mazbatalarını aldı. Gazetecilere açıklama yapan Pervin Buldan, “Türkiye’de artık hiçbir şekilde eskisi gibi olamayacak. Türkiye bundan sonra yeni bir döneme giriyor. Bugün Süleyman Demirel’in ölümüyle Türkiye’de bir dönemin kapandığını ifade etmek istiyorum. Artık Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştır.” dedi. Diyarbakır’da bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mazbatasını ise avukatı aldı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen HDP’nin 25. dönem İstanbul milletvekilleri Pervin Buldan, Emine Beyza Üstün, Garo Paylan, Turgut Öker, Ali Kenanoğlu, Abdullah Levent Tüzel, Sezai Temelli, Filiz Kerestecioğlu, Erdal Ataş mazbatalarını aldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Hüda Kaya'nın mazbatasını avukatı Hasari Yenice aldı. Gazetecilere değerlendirme yapan Pervin Buldan, “7 Haziran 2015 seçimleri, Türkiye açısından yeni bir dönemin, yeni bir yaşamın, Türkiye’nin demokratikleşmesinin ve Türkiye’nin barışının önünü açan bir sonuç elde etti.” diye konuştu.

HDP’nin seçim sonuçlarını hatırlatan Buldan, şöyle devam etti: “Halkların Demokratik Partisi’nin elde ettiği başarı Türkiye açısından büyük bir kazanımdır. Tüm siyasilerin bu sonucu çok iyi okuması ve iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Türkiye halklarının sesi olacağımıza, Türkiye halklarının kimliği olacağımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz. Türkiye’de artık hiçbir şekilde eskisi gibi olamayacak. Bunu ifade etmek istiyoruz özellikle. Türkiye bundan sonra yeni bir döneme giriyor.”

“Bugün Süleyman Demirel’in ölümüyle Türkiye’de bir dönemin kapandığını ifade etmek istiyorum.” diyen Buldan, “Artık Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştır. Herkesin seçim sonuçlarını değerlendirerek demokrasinin, insan haklarının, hak ve hukukun ve özellikle barışın bu ülkede tesisi için elini taşın altına koyması gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Bu sonuç Türkiye’ye barışı ve demokrasiyi getirecek.” şeklinde konuştu.

HDP milletvekilleri, bugün Vali Vasip Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret edecek.