7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde partisinin Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlediği mitingde vatandaşlara seslenen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, barış ve kardeşlik için dua etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda seçim otobüsüne çıkan Tan vatandaşları selamladı. Tan, hükümetin seçimlerin başlangıcından sonuna doğru hedef küçülttüğünü vurguladı. Tan, "Değerli kardeşler 400 milletvekiliyle piyasaya çıktı. HDP'nin de seçime katılmasından sonra 335 de olsa yeter demeye başladı. Pazarlığı sonra 235'e bağladı. Belediye başkanı oldu yetmedi, başbakan oldu yetmedi, cumhurbaşkanı olayım dedi. Sonra başkan olayım dedi. Ancak başkan olayım derken de başbakanlık gitti" şeklinde konuştu.

Tan, mitingini bitirirken hükümetle ilgili kardeşlik ortamının bozulmaması için meydanda bulunanlarla birlikte dua etti. Tan, "Yarabbi kardeşlerimizle aramızı sulh et. Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'yla kavga da etsek kardeşiz. Kardeşlerimizle aramıza sulh koy inşallah" sözleriyle mitingini tamamladı.

Tan, seçim otobüsünden indikten sonra partililer dağıldı. HDP'lilerin, MHP Kocaeli Milletvekili ve adayı Lütfü Türkkan'ın seçim bürosunun önünden geçişi esnasında kısa süreli yaşanan sözlü tartışma polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi.