Kars’ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) kazanılan başarıyı kutladı. Milletvekili adayı Ayhan Bilgen, seçim çalışmaları sırasında, araçlarının çıkardığı gürültüden dolayı özür diledi.

HDP Kars il genelinde sandıklara giderek oy kullanan 147 bin 583 seçmenin 64 bin 547'sinin desteğini alarak 2 milletvekili çıkardı. AK Parti'nin 30 bin oy kaybettiği Kars'ta HDP'liler elde edilen başarı sonrası caddelerde araçlarıyla sevinç gösterileri yaptı. Sabah saatlerinde ise HDP il binası önünde toplanan partililer, Türk bayrakları eşiliğinde halaylar çekti. HDP'den Kars’tan milletvekili olmaya hak kazanan Ayhan Bilgen ve Şafak Özanlı ile 3. sıra adayı Önder Fidanvay duygularını halkla paylaştı.

Ayhan Bilgen, partilerinin çalışmasına katkısı olan herkese teşekkür etti. Seçim boyunca ne yazık ki etrafa rahatsızlık verdiklerini anlatan Bilgen, "Bu bizden kaynaklanan bir rahatsızlık değildi. Bu ülkede hatırlayın, geçmişte siyasi liderler televizyon ekranlarına çıkıyor, birlikte tartışıyorlardı. Ama bugünkü Cumhurbaşkanı bu alışkanlığı kaldırdı. Kimseyle birlikte ekranlara çıkmadı, onun için sokak sokak anons araçlarımızla gürültü yapmak zorunda kaldık. Dünyanın birçok yerinde seçim çalışmasını böyle her tarafı halkın parasıyla alınmış bayraklarla donatarak yapmıyorlar. Biz durum karşısında verdiğimiz bu rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz. Belki bir sonraki seçimlerde bunlara ihtiyaç kalmayacak. Çünkü her ev parti binamız olacak. Her dükkan bizim bayrağımızın dalgalandığı kardeş ve barışın savunulduğu mekanlar olacak." dedi.

Türkiye'de birlikte yaşam projesini anlayabilecek yerlerin başında Kars'ın geldiğini ifade eden Bilgen, "Birbirimize düşman ederek, birbirimize yönelik ön yargılarımızla, korkularımızla, bizi terbiye etmek isteyenlere, bizi kamplaştırarak, çatıştırarak siyaset yapmak isteyenlere gereken cevap sandıkta verildi." diye konuştu.

'BUGÜNDEN İTİBAREN DİĞER SEÇİMLER İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ'

Bugünden itibaren kendilerine oy veren vermeyen hala kucaklaşmak için uzattıkları eli tutmak için tereddütte olan kim var ise önümüzdeki seçime kadar onlara ulaşmak ve onları ikna etmenin görevleri olduğu üzerinde duran Bilgen, "Onun için asla bu zaferi, bu başarıyı, bir gerilime, bir intikama, bir kibre asla dönüştürmeyeceğiz. Tam tersine bugünden itibaren diğer seçimler için çalışmaya başlayacağız." ifadelerine yer verdi.

Kars'ın merkezinde ve bütün ilçelerinde belediyeyi kazanabilecek bir çalışmayı başlatacaklarını anlatan Bilgen, sözlerine şöyle devam etti: "Sandıkta bize oy verenleri mahcup etmeyeceğiz. Onların bize layık gördüğünü biz de hakkıyla yerine getirirken, yani bugünden itibaren kimseyle polemiğe, kavgaya girmeden, kendi aramızda hiçbir tartışma, hiçbir kırılma doğurmadan çalışmaya başlar isek biz de eksiklerimizi, yanlışlarımızı bilirsek emin olun ki çok yakın bir sürede hem 3 milletvekilline hem bütün belediyelere talip olacağız."

'BU ZULÜM, ADALETSİZLİK BİTSİN DİYENLERİN DUYGUSUNA LAYIK OLACAĞIZ'

Belki HDP'yi tanıyıp onaylamayan birçok hemşehrilerinin sırf baraj altında kalmayalım diye kendilerine oy verdiğini ifade eden Bilgen, "Bu zulüm, bu adaletsizlik, bizi mağdur etmesin diye bir vicdan patlamasıyla, bir duygu fırtınasıyla bize destek verdiler. Biz de onların bu sağduyusuna layık olamaya çalışacağız. Onları utandırmayacağız. Ama eksik bırakırsak, yanlışımız olursa bunu düzeltmek, yanlışımızı tamamlamak ve siyaseti sadece milletvekilliği üzerine bırakmadan bu halkın kendi kendini yöneteceğini göstereceğiz." sözlerini kaydetti.

Öte yandan Bilgen, Kars'ta özellikle son bir haftadır yollara kum dökerek hizmet ediyor görüntüsü verenlere de seslenerek, "Rüşvet vererek oy devşirmek isteyenlere gereken cevabı verdiniz. Bu çok onurlu bir duruş, artık iktidar olunmadan da bir şehirde hizmet nasıl olur göstereceğiz." şeklinde konuştu.

Kutlama programı milletvekilleriye partililerin halay çekmesi ve atılan hava fişeklerle sona erdi.