HDP Mardin Milletvekili adayı Prof. Dr. Mithat Sancar, Hükümetin HDP korkusu yaşadığını ifade ederek, "Bizim yüzde 10’umuz, onların yüzde 35’ine eşit olduğu için korkuyorlar." dedi.

Mardin Kızıltepe'de düzenlenen '7 Haziran seçim öncesi seçim ve çözüm sürecinin değerlendirilmesi' konulu panelde konuşan Prof. Mithat Sancar, "AKP hükümeti Kürt siyasi mücadelesini savaşla zayıflatamayınca başka yollara başvurdu. Çözüm süreci dediğimiz şey iki tarafın da savaşta birbirlerini yenemeyince masaya oturmasıdır. Eğer taraflardan biri savaşı kazanırsa masaya oturmaya gerek yoktur. Masaya oturan iki tarafın da amaçları farklıdır. Amaçları aynı olsa zaten masaya oturmazlar. Amaçları aynı olsa savaşmazlar. Yani AKP hükümeti bizim istediklerimizi isteyen bir parti olmuş olsaydı bizim sürece ihtiyacımız yoktu. Meclis'te bu çözülürdü.” dedi.

Masa kurulunca kıran kırana bir mücadele olduğunu ifade eden Sancar, "Yani hem görüşüyorsun, hem de mücadele ediyorsun. Niçin? Sizin emeklerinizin kabul ettirilebilmesi içindir. Onların çözüm süreci, birkaç kişiye hak vermek ve Kürt haklarını kabul etmeyerek Kürt mücadelesini böylece yavaş yavaş bitirmektir. AKP hükumetinin asıl amacı Kürt siyasi mücadelesini zayıflatmaktır. Bunu savaş yolu ile yapamayınca başka yönetmelere başvurdu.” şeklinde konuştu

7 Haziran seçimlerinin önemine de değinen Sancar, "Onlar bizim yüzde 10 oyumuzdan korkuyorlar. Çünkü bizim yüzde 10 oyumuz, onların alacağı yüzde 35’e eşittir. Onun için de onlar korkuyorlar. Bu seçim gerçekten bizler için, tüm halklar için çok önemlidir." diye konuştu.