Halkların Demokratik Partisi(HDP) Şanlıurfa İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, "AKP hükümeti iktidarı elinde tutmak için artık insanlarımızın canına kastetmektedir." dedi. Diyarbakır mitingindeki patlamadan hükümeti sorumlu tutan Rıdvan Yılmaz, saldırıyla HDP’nin baraj altında bırakılmasının hedeflendiği vurgulandı.

HDP Şanlıurfa İl Teşkilatı milletvekili adaylarının katılımı ile Diyarbakır mitingindeki patlamayı protesto etti. İl teşkilatında yapılan protestoda sağduyu çağrısı yapıldı. Burada konuşan HDP İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, 2 ayı aşkın süredir yürüttükleri seçim çalışmalarında tek amaçlarının demokratik bir ortamda, herkesin özgür bir şekilde iradesini sandığa yansımasına katkı sunmak olduğunu söyledi. Bu çabaların çeşitli provokatif girişimlerle HDP’nin yıpratılmak istendiğini aktaran Yavuz, provakatif girişimlerle seçime gölge düşürülmeye çalışıldığını vurguladı.

Seçim sürecinde partilerine yönelik 200’e yakın saldırı gerçekleştiğini anımsatan Yavuz, yapılan saldırıların kirli bir amaca hizmet ettiğinin altını çizdi.
AK Parti’nin iktidarı uğruna canlara kastettiğinin altını çizen Yavuz, “Son olarak Diyarbakır mitinginde yapılan çirkin saldırı, AKP hükümetinin kin, nefret söylemleri ve partimizi hedef göstermesinin sonucudur. AKP hükümeti iktidarı elinde tutmak için artık insanlarımızın canına kast etmektedir.” diye konuştu.

Gelinen noktanın 90’lı yılları aratmadığını sözlerine ekleyen Başkan Yavuz, “Geldiğimiz nokta 90’lı yılları uygulamalarını aratmayan bir aşamaya dönmüştür. AKP hükümeti dönemin faili meçhullerini, yargısız, infazların, köy boşaltmalarının, gözaltında işkencelerin, gözaltında kayıpların yaşandığı o karanlık dönemden farksız hal almıştır.” şeklinde konuştu.
Yavuz, provokasyonlardan medet umanların umduklarını bulamayacağını dile getirdi.

“Bu saldırının siyasi sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP hükümeti mensuplarına aittir.” diyen Yavuz, şöyle devam etti: “Şunu bilsinler ki barış isteyen herkesin duası bizimledir. Hiçbir güç HDP’nin Türkiye halklarıyla buluşmasını engellemeyecektir. Bütün bu kirli planların toplumsal barışımızı yıkmaya yönelik olduğunu biliyor ve kınıyoruz.”