Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, partilerinin seçim bildirgesini açıkladı. Yüksekdağ, konuşmasında “Bugün sunacağımız bildirge, sultanın kabusu bütün Türkiye halklarının ve hayalidir, inancıdır. Onlar kabus görmeye başladılar ve daha çok kabus görmeye devam edecekler.” dedi.

HDP, Beşiktaş Mustafa Kemal Merkezi’nde düzenlenen toplantı ile, parti bildirgesini açıkladı. Programda, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ konuştu.

“Bu bildirgede biz birleştirecek ve değiştirecek gücü ayağa kaldıracağız.” diyen Yüksekdağ, “HDP yani bir bütün olarak bizler, bu zamana kadar kapatılan bütün kapıları açan kararlığımız ve enerjimizle çok farklı bir noktaya geldik. Umut artık gerçekle buluştu. Hayal gücü halkların yeni iktidarını ve yeni yaşamanı kurmak için en önde gidiyor. Sunacağımız bildirgeye hayat veren bu güçtür.” ifadelerini kullandı.

Bildirgenin önemine değinen Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün sunacağımız bildirge, sultanın kabusu bütün Türkiye halklarının ve hayalidir, inancıdır. Onlar kabus görmeye başladılar ve daha çok kabus görmeye devam edecekler. Biz bu inançla bildirgemizde ifade ettiğimiz yeni yaşamı inşa edecek gücü ortaya koyduk ve bu güç yeni yaşamın kurucusu olacak.”

Selahattin Demirtaş ise, “Türkiye toplumunun tamamı, eğer ortak duygularda, ortak bir kimlikte birleşeceksek, bu bizler açısından teklik üzerine değil, birlik üzerine inşa edilmiş insanlık kimliği olabilir. İnsanlığın ve medeniyetin ilk var olduğu bu topraklarda maalesef ki her gün insani değerlerimizin azalmasından utanır hale geldik. İnsanlığı merkeze koyarak yeni bir başlangıç yapmak zorundayız. Ankara’nın yükseklerinden bakarak yeni bir toplum inşasına, toplumsal mühendisliğe soyunmadan bizatihi sokakta, meydanda, alanlarda, okulda, atölyede, tarlada, kampüste yeni yaşamı inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu.