Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Fikriye Ece Dinç'in cenazesine katıldı. Fikriye'nin ve 31 arkadaşının bir arada, eşitçe yaşama hayalleri olduğunu ifade eden Garo Paylan, "Bu aslında Türkiye’nin batısının Kobani’ye el vermesiydi. Buna kastedildi. Bir arada yaşamamızı istemeyenler var. Bu güçler o gençlerin hayallerine kastettiler." dedi.

Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren Fikriye Ece Dinç için Üsküdar Şakirin Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye basın mensupları alınmadı. Kadıköy Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan bir grup camiye geldi. Grup aile yakınlarının uyarısı üzerine bayrak ve flamaları indirdi.

Cenaze törenine katılmak için gelen Milletvekili Garo Paylan, Fikriye'nin ve hayatını kaybeden 31 kişinin bir arada, eşitçe kardeşçe yaşama hayalleri olduğunu ifade etti. Hayallerini Kobani’ye taşımak istediklerini belirten Paylan, “Kobani’ye hem çocukları için hepimiz için eşitlik çerçevesinde bir gelecek hayaliyle Kobani’nin yeniden inşası için gidiyorlardı. Bu aslında Türkiye’nin batısının Kobani’ye el vermesiydi. Buna kastedildi. Bir arada yaşamamızı istemeyenler var. Bu güçler o gençlerin hayallerine kastettiler. Bunu lanetliyoruz. Biz Türkiye’nin aydınlık yüzlerini, geleceğini isteyenler, bir arada yaşamasını isteyenler bu mücadeleye devam edeceğiz. Fikriye’nin ve bütün arkadaşlarının mücadelesini geleceğe taşımak ve bir arada yaşama mücadelesi için devam edeceğiz.” diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da kendisinin 78 kuşağından biri olduğunu dile getirerek, “Onun öncesine kıydılar, bizim kuşağımıza kıydılar. Daha sonrasına 90’larda faili meçhullerle aynı şekilde kıydılar. O zaman JİTEM’in yaptığı şeyleri şimdi İŞİD yada değişik rollerle her zaman karşımıza çıkabiliyor kıyıcılar.” ifadesini kullandı.

Barış için ısrarcı olduğunu söyleyen Kerestecioğlu, şöyle devam etti: “ Barış için mücadele edeceğiz diyorum. Barış bloğunun çağrısı oldu. Pazar günü bu arkadaşlarımızı, devrimci gençleri, yapmak istedikleri mücadeleyi devam ettirmek için sessiz bir yürüyüşle, büyük bir barış kalabalığıyla uğurlayalım diyorum. Bunun için çağrı yapmak istiyorum. Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdık. Başka ne zaman kabul görürdü bir meclisin toplanması gerçekten bilmek mümkün değil. Toplanmamız gerekiyor, orada siyasi iradeyi göstermemiz gerekiyordu. Ailelerine sabır diliyorum.”