Bitlis’in Tatvan ilçesinde meydana gelen ve HDP’den Bitlis Milletvekili seçilen Mizgin Irgat’ın ailesinin de içerisinde bulunduğu kazada 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, kaza bugün sabah saatlerinde Tatvan ilçe girişinde bulunan 3 yol kavşağında meydana geldi. Bitlis istikametinden Ahlat istikametine giden Hamit Orak yönetimindeki 72 EH 355 plakalı kamyonetin aşırı hız ve ışık ihlali yapması sonucu Tatvan istikametinden Bitlis istikametine gitmekte olan Mesut Şahin Irgat yönetimindeki 35 MGG 06 plakalı otomobile çarptı.

Meydana gelen kazada, Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat’ın annesi Kurdele Irgat, kardeşleri Mesut Şahin Irgat ile Nalin Irgat ve kamyon sürücüsü Hamit Orak yaralandı. Yaralılar çevredeki vatandaşların yardımı ve ambulanslarla Tatvan’daki hastanelere kaldırıldı.

Olayın duyulmasıyla Irgat’ın yakınları ve çok sayıda vatandaş hastaneye akın ederken, durumu ağır olan Nalin Irgat ve Kurdele Irgat Bitlis Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.

KAZA ANI MOBESE'YE YANSIDI

Öte yandan kaza ile ilgili soruşturma devam ederken, yaşanan kazanın boyutu ve yapılan kural ihlali an be an MOBESE kameralarına yansıdı. MOBESE'ye yansıyan görüntülerde Bitlis istikametinden Ahlat istikametine giden Hamit Orak yönetimindeki 72 EH 355 plakalı kamyonetin aşırı hız ve ışık ihlali yaptığı ve bunun sonucunda Tatvan istikametinden Bitlis istikametine gitmekte olan Mesut Şahin Irgat yönetimindeki 35 MGG 06 plakalı otomobile çarparak otomobili metrelerce sürüklediği görülüyor.