Diyarbakır’daki HDP mitinginde yaşanan patlamada yaralanan vatandaşlar, bugün ambulanslarla sandığa giderek oy kullandı. Yaralılarından Sebahattin Bekçi, “İki ayağım da kopsaydı bugün gelir oyumu kullanırdım. Biz demokrasi diyoruz, başkanlığa hayır diyoruz” dedi.

HDP’nin Diyarbakır’da Cuma günü yaptığı mitingde patlatılan iki bomba sonucu yaralanan ve çeşitli hastanelerde tedavileri devam eden vatandaşlar oyunu kullandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören yaralılar, ambulans ve özel araçlarla oy kullanacakları okullara taşındı. Durumu ağır olan yaralılar ambulansla oy verilen okullara getirilirken durumu biraz daha iyi olan ya da tekerlekli sandalyede duracak kadar iyi olanlar ise özel araçlarla yakınları tarafından oy kullanması için sandık başına taşındı. Üniversite biri ağır iki bacağından yaralanan vatandaşlardan Sebahattin Bekçi, yakınları sağlık görevlileri nezaretinde ve yakınlarıyla birlikte Bağlar ilçesinde Mesut Yılmaz Ortaokulu’na getirildi.

2021 nolu sandıkta oyunu kullanan Bekçi, demokrasiye inandığını söyledi. Bekçi,“Bugün iki ayağım da kopmuş olsaydı yine gelirdim ve oyumu kullanırdım. Biz demokrasiye inanıyoruz, başkanlığa hayır diyoruz.” dedi. Bekçi, Kürtçe ise yaptığı konuşmada, ezilen halklar olarak sandığa sahip çıkmanın ve oy vermenin zamanı olduğunu dile getirdi.