Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, valilik ve emniyet yetkilileriyle görüştüklerini ve 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme Meydanı'nda Büyük İnsanlık Mitingi’ni en görkemli şekilde gerçekleştireceklerini söyledi. Soylu, ''Valilikle görüşmede gerçekleştirdik. Buradan çıkardığımız sonuçlar bu değerlendirmeler mitingimizin iptal olduğu yönünde değerlendirmeler değildir. Mitingimiz iptal edilmemiştir. 30 Mayıs’da Kazlıçeşme’de mitingimizi en görkemli şekilde gerçekleştireceğiz.'' dedi.

HDP'nin 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme'de yapacağı mitingle ilgili Valilik önceki gün Yenikapı'da yapılacak 29 Mayıs fetih kutlamalarını gerekçe göstererek mitingi iptal etmişti. Bunun üzerine HDP İstanbul İl Başkanlığı bir bir basın açıklaması yapan İstanbul İl Eş Başkanlarından Cesim Soylu, ''Kuşkusuz şimdiye kadar İstanbul’da birçok miting yaptık. 10’dan fazla miting yaptık halende devam ediyoruz. İlçelerde, bölge düzeyinde mitinglerimiz coşkulu bir şekilde devam ediyor. 30 Mayıs’ta yapacağımız mitingde en görkemli en katılımlı miting olacaktır. Bu mitingimizi daha önce zaten basın açıklamasıyla kamuoyuna deklare etmiştik. Ancak dün basında, sosyal medyada bu mitingimizin iptal edildiği yapılmayacağı yönlü bir takım değerlendirmeler çıktı. Bunlar valiliğinin açıklamalarına istinadan çıkmış değerlendirmelerdi. O değerlendirmeleri bizde okuduk, valilikle görüşmede gerçekleştirdik. Buradan çıkardığımız sonuçlar bu değerlendirmeler mitingimizin iptal olduğu yönünde değerlendirmeler değildir. Mitingimiz iptal edilmemiştir. 30 Mayıs’da Kazlıçeşme’de mitingimizi en görkemli şekilde gerçekleştireceğiz.'' diye konuştu.

En görkemli şekilde mitingi gerçekleştreceklerini belirten Soylu, ''Valiliğin değerlendirmesi daha çok kendi planladıkları Yenikapı’daki mitingle ilgili değerlendirmelerdir. Dolayısıyla bizim mitingimizin yapılamayacağına ilişkin herhangi bir değerlendirmesi söz konusu değildir. Biz görüşmemizide yaptık. Planlamalarımızı da yaptık. 30 Mayıs’ta Kazlıçeşme Meydanı’nda saat 15:00’de tüm kitlemiz toplanmış olacak ve biz en görkemli en coşkulu şekilde bu seçim sürecine, bu seçim atmosferine gerçekleştirdiğimiz seçim çalışmaların tümüne en yaraşır en yakışır şekilde kendi mitingimizi gerçekleştireceğiz.'' şeklinde konuştu.

Halka çağrıda bulunan Soylu, ''Herhangi bir iptal söz konusu değildir. Herhangi bir engelleme söz konusu olmayacaktır. Bütün halkımız bütün duyarlılığıyla, bütün renkleriyle bütün coşkusuyla 30 Mayıs’ta saat 15:00’de Kazlıçeşme’de olacak şekilde gelecektir.'' ifadelerini kullandı.

Valilik size miting yapabilirsiniz mi dedi yoksa siz böyle bir yasak yok diye mi yapıyorsunuz bunu? şeklindeki soruya Soylu, ''Biz sayın Vali ile görüştük. Onların açıklaması bizim miting yapmayacağımıza dönük değil. Daha çok bizim bir önceki basın açıklamamızda belki bir parti temsilcilerimizin yapmış olduğu değerlendirmelere dönük değerlendirmelerdir. Esasen kendi yapmakta olduğu mitinge yönelik değerlendirmelerdir. Kendilerinin de aynı alanda miting yaptıklarını ve Yüksek Seçim Kurulu’ndan Yenikapı’yı miting alanı olarak aldıklarını beyan ediyorlar. Yani bizimle ilgili değildir. Bizim durumumuzu engelleyecek bir tutum söz konusu değildir.'' değerlendirmesinde bulundu.

Mitingde önlemlerin alınması noktasında emniyet mensuplarıyla bugün saat 15:00’de görüşeceklerini belirten Soylu sözlerine şöyle devam etti: ''Bugün birkaç saat sonra tekrar emniyettede mitingin planlamasına ilişkin bir toplantımız olacak. Pürüz yok.''