Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Başkanı Abdullah Çetin, Öcalan'ın yakalanışının 16. yıl dönümü olan 15 Şubat ilgili yürüyüş yapacaklarını açıkladı. HDP İl binasında gazetecilere açıklama yapan İl başkanı Çetin, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerin bir başlangıç niteliği taşıdığını ifade ederek, 'Özgürlükçü yaşamı inşa etme' anlayışıyla seçim startını verdiklerini söyledi.

İl Başkanı Çetin, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye iadesinin 16. yıl dönümünü nedeniyle Siirt'te tepkilerini, il örgütü olarak parti binasından başlayarak Siirt cezaevine kadar yürüyüş düzenleyerek göstereceklerini söyledi. Öcalan'ı adada tutulmasının hiç kimseye fayda vermeyeceğini, aksine toplumlar arası ayrışmayı derinleştirdiğini belirten Çetin, "Barış gelecekse, özgürlükten bahsedilecekse bu Öcalan'ın Türkiye ve Ortadoğu toplumuna sunduğu yol haritasından geçer" dedi.

Çetin, "Partimiz ve birleşenleri bir kampanya düzenlenerek 10 milyonun üzerinde bir imza kampanyası toplandı. Bunu Avrupa Parlamentosu'na sunulacak. Umuyoruz ve diliyoruz ki bu esaret son yılına girecek. Çünkü bu 10 milyon imza Kürt halkı için Kürt halkı önderi için gerekliydi. Uzun bir zamandır bu çalışma düzenleniyordu. Kampanya hedefine ulaştı. Öcalan'ı adada tutmak ne onlara fayda veriyor, aksine toplumlar arası ayrışmayı derinleştiriyor, bir barış gelecekse bir özgürlükten bahsedilecekse Öcalan'ın Türkiye ve Ortadoğu toplumuna sunduğu yol haritasından geçer." şeklinde konuştu.