Halkların Demokratik Partisi Bursa'nın Orhangazi ilçe teşkilatı açılışı olaylı geçti. Daha önceden HDP Orhangazi İlçe teşkilatının açılacağı bilgisini alan Bursa Turan Ocakları Orhangazi şubesi üyeleri, Cumhuriyet meydanında protesto gösterisi yapıp HDP ve PKK aleyhine sloganlar attı. Eylemin ardından grup olaysız şekilde dağıldı. Daha sonra HDP Orhangazi ilçe açılışını duyan vatandaşlar açılışı protesto için ilçe binasının olduğu sokağa geldi. Geniş güvenlik önlemleri alan polis ve çevik kuvvet ekipleri HDP ilçe binasın olduğu sokak giriş ve çıkışlarını tutarak protesto eden vatandaşları geçirmedi.

Açılışı protesto eden grup tekbir getirerek kahrolsun PKK, Gazi’de PKK istemiyoruz, şeklinde slogan attı. Polisin grubu dağıtmak isteme çabalarının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla dağılması beklenen gruptan bireysel çıkışlarla ortam tekrar hareketlendi.

Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer de alana gelerek protesto eden grubu sakinleştirmeye çalıştı. Sakinleşmeyen grup 'HDP bayrağını indirsinler sonra dağılalım' diye tepki gösterdi. Kaymakam Yurdaer’in sakinleştirme çabalarından hemen sonra HDP ilçe teşkilatı binası önünden ıslık seslerini duyan kalabalık birden hareketlenerek HDP ilçe binasına yürümek istedi ancak çevik kuvvet ekipleri müsaade etmedi.

HDP ilçe teşkilatının açılışı HDP Bursa İl Eş Başkanı Yüksel Akgün, HDP Bursa birinci sıra milletvekili adayı ile HDP'li bir grup partilinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Polis ekipleri her türlü taşkınlığa karşı teyakkuzda bekliyor.