Antalya'nın Aksu ilçesinde, HDP pankartının altında kalan şehidin tabelasını ailesi, spiral ile kesip eve götürdü

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde 16 Ekim 1996'da teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Mustafa Göktürk'ün adı, Aksu Belediyesi Meclisi kararıyla, baba evinin bulunduğu Antalya'nın Aksu ilçesi Güzelyurt Mahallesi'ndeki bir caddeye verildi. Geçtiğimiz günlerde seçim sebebiyle AK Parti'li Aksu Belediyesi'ne ait reklam panosu, çekilen kura sonucu HDP'ye kiralandı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın fotoğraflarının yer aldığı 'İnadına barış inadına HDP' yazılı pankart, bu reklam panosunun içine yerleştirildi. Şehidin adının bulunduğu cadde tabelası, bu reklam panosunun altında kaldı. Bu durumdan rahatsız olan halk, olaya tepki göstererek ilgili yerlere şikayette bulundu. Ancak vatandaşlara bir şey yapamayacaklarını belirten yetkililer, ilçedeki reklam panolarının siyasi partilere Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim döneminde kurayla kiralandığını bildirdi. Oğullarının isminin yazılı bulunduğu tabelanın HDP pankartının altında kalmasından rahatsız olan şehit ailesi, cadde tabelasını spiral ile keserek, 300 metre ilerideki evlerine götürdü. Şehidin fotoğrafının ve adının yazılı olduğu tabelayı oğullarının odasının başköşesine koydu.

"MEYDAN ONLARA KALSIN, BEN OĞLUMU ORADAN SÖKTÜM GELDİM"

Oğlunun bu vatan için şehit düştüğünü ifade eden Ahmet Göktürk, oğlunun isminin caddeye Aksu Belediye Başkanı Süleyman Yılmaz döneminde belediye meclisi kararıyla verildiğini söyledi. Göktürk, "Seçim kurulu kararıyla HDP levhasını almışlar gelmişler çocuğumun başına dikmişler. Ben bunu uygun görmedim. Eğer devlet bunu uygun görüyorsa bunu bilemem. Bende levhamı söktüm geldim evimin içine koydum. HDP afişini indirtemedik. Meydan onlara kalsın. Afiş sökülmediği için ben çocuğumun levhasını söktüm geldim." dedi.

Yetkililere seslenen şehit babası Göktürk, bu olayı Yüksek Seçim Kurulu yetkililerinin vicdanlarına bıraktığını vurgulayarak, pankartı koyacak başka bir yerin olup olmadığını sordu.

"BENİM REZİLLİĞİM DEĞİL ONLARIN REZİLLİĞİ"

Şehit oğlunun isminin bulunduğu cadde tabelasının yanı başında açıklama yapan acılı anne Cemile Göktürk ise söyleyecek bir şey bulamadığını, bu yaşananların kendi rezillikleri değil yetkililerin rezilliği olduğunu söyledi. Cemile Göktürk, "Katil üstte dursun benim şehit çocuğum altında dursun. Olur mu böyle şey? Eğer millet kabulleniyorsa bende kabullenirim. Onlar oraya Abdullah Öcalan'ın tabelasını koysunlar. O daha önemli tabi." diye konuştu.

DAHA BÜYÜK TABELA DİKİLECEĞİ SÖZÜ VERİLDİ

Bu arada AK Partili Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, elinden gelen bir şey olmadığını, seçim döneminde bu reklam panolarının kullanım hakkının YSK'da olduğunu belirtti. Şahin, seçim yasakları biter bitmez HDP afişi kaldırdıktan sonra şehidin adının bulunduğu daha güzel ve büyük bir tabela yaptırıp caddenin başına asacaklarını açıkladı.