Uşak Tiritoğlu parkında HDP'lilerin açtığı stantta kavga çıktı. Kimin tarafından çıkartıldığı belli olmayan kavgada gergin dakikalar yaşandı. HDP’lilerin stantları ve el ilanları dağıtıldığı alanda kimliği belirsiz kişiler ile HDP'liler arasında arbedede yaşandı. Çıkan kavgada yaralıların olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Tiritoğlu parkında stant açan HDP'liler müzik eşliğinde seçim çalışması başlattı. Verilen mesajlardan rahatsız olan Tiritoğlu parkında oturan bazı vatandaşlar parti propagandası yapan HDP'lileri uyardı. Uyarıları dikkate almayan grup müzik eşliğinde halay çekip mesaj vermeye devam etti. Müzikten ve mesajlardan sonra kimliği belirsiz bir kişinin bir parmak işaretinden sonra bir grup HDP propagandası yapan grubun üzerine slogan atarak yürümeye başladı. Çıkan arbedede HDP bayrakları indirildi, broşürler ve bayraklar yakıldı. Etrafta bulunan esnafın sandalye ve masaları zarar gördü.

Olay yerine gelen polis iki grup arasına girerek çıkan kavgayı durdurdu. Polis'in HDP propagandası yapanları Tiritoğlu parkından uzaklaştırılması ile olaylar sakinleşti.

Ülkü Ocakları ve MHP Uşak il teşkilatından yapılan açıklamalarda HDP’lilere saldıranların Ülkü Ocakları ve MHP ile ilgilerinin olmadığı, yaşananların provokatörlük olduğu vurgulandı.