Halkların Demokratik Partisi (HDP) Samsun İl Örgütü eş başkanları, yaklaşan seçimlere parti olarak tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde iddialı gireceklerini ve Karadeniz'inde partisi olacaklarını söyledi.

Bir kafeteryada düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP Samsun İl Örgütü Eşbaşkanı Cevdet Bakın, partilerine Karadeniz'den de aday adayı olmak isteyenler olduğunu ve bunları yakında kamuoyuna tanıtacaklarını belirtti. Yeni aday adayı olmak isteyenlere de seslenen Bakın, "Bizim partimizden her bölgeden Türk, Kürt, Laz Çerkez, Alevi, Sunni, Ermeni gibi etnik kökeni ne olursa olsun herkes aday adayı olabilir yalnızca 'çok eşli' olanların adaylığının kabul edilmeyeceğini buradan duyurmak istiyorum." dedi.

HDP Samsun İl Örgütünün bir diğer eşbaşkanı olan Elif İçigen ise, "HDP, Karadeniz'in de partisidir. HDP iktidarında kardeşliği, eşitliği inşa edeceğiz. Bu inançla Samsun'da seçim hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Karadeniz'de şöven anlayışı kırmaya çalışacağız. Partimizi seçim çalışmalarında ve oy kullanımında destekleyin. Bizim aday başvuruları için kriterlerimiz zenginlik, şöhret ve koltuk sahibi olmak değildir. Kriterlerimiz demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir yaşamı savunmaktır. Adaylarımızın yarısı muhakkak kadınlardan oluşacaktır. 7 Haziran 2015 seçimlerinde ancak birlikte hareket edersek bugünü ve geleceğiz kazanabiliriz." diye konuştu.