Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, seçmenlerin, 14 Mart’ta askıya çıkarılan ve 27 Mart günü indirilecek olan seçmen listelerinden isimlerini kontrol etmelerini istedi.

HDP Hakkari il eş başkanları Rahmi Temel, Geylan Erol, Nurettin Tomis, Zeynep Besi Dara'nın katıldığı toplantıda, askıdaki seçmen listelerinin kontrol edilmesi istendi. Rahmi Temel, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere yönelik çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, başta öğrenciler olmak üzere il dışında bulunan seçmenler ya da diğer illerden Hakkari’ye gelen seçmenlerin 27 Mart tarihine kadar askıda olan seçmen listelerinden isimlerini kontrol etmelerini istedi. Geylan Erol de seçmenlerin, 27 Mart Cuma günü mesai saatine kadar askıda kalacak olan listelerden isimlerini kontrol etmelerini istedi.

CÖDER üyesi Nurettin Tomis de şu ana kadar bin 500 öğrencinin seçmen kütüğünün Hakkari’ye taşımasında yardımcı olduklarını belirterek, konu ile ilgili sıkıntı yaşayan öğrencilerin CÖDER yetkililerine ulaşması durumunda, kendilerine gerekli yardımın yapılacağını söyledi.