Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, İpek Yayın Grubu'na yönelik polis baskınının otoriter rejimleri hatırlattığını ifade etti. Bilgen, "Siyasi iktidarı eleştiren, itiraz eden, muhalefet eden ya da istendiği düzeyde yayın yapmayan basın kuruluşları tehdit altındadır." dedi.

HDP Kars Milletvekili olan Ayhan Bilgen, Türkiye'de, bir süredir basın kuruluşlarına yönelik siyasi baskının olduğunu ve bu baskı ile Türkiye'nin dünyada basına en yoğun baskının olduğu ülkelerden birisi konumuna geldiğine dikkat çekti.

Hangi çevreden, hangi yayın grubundan olduğuna bakmaksızın, ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, bilgi alma hakkı, bilgiyi yayma hakkı ve bu hakkı savunmanın demokratik hukuk devletinin gereği olduğuna atıfta bulunan Bilgen, "Siyasi iktidara muhalefet eden, itaat etmeyen, eleştiren yayın kuruluşlarını düşmanlaştırmak ve bir tehdit unsuru gibi cezalandırma yoluyla teslim almaya çalışmak, otoriter rejimlerin karakterleridir. Bir süredir gazetecilerin gözaltına alınması, tutuklanması, Türkiye'nin demokratikleşme değil otoriterleşme yolunda yürüdüğünü göstermektedir. Son operasyonlarda zaten ne yazık ki beklenen ve siyasi iktidarın yargı üzerindeki baskısını çok açık biçimde gösteren bir gelişmedir." diye konuştu.

'BU DURUMA TEPKİ GÖSTERMEYEN, BU BASKININ ALTINDADIR'

Ayhan Bilgen, 4-5 yıldır farklı medya gruplarına yakın yayın organlarına yönelik baskınların yaşandığını hatırlatarak, şöyle devam etti: "Muhtemeldir ki eleştiren, itiraz eden, muhalefet eden ya da istendiği düzeyde yayın yapmayan basın kuruluşları tehdit altındadır. Zaten doğrudan doğruya gazetecileri, televizyon programcılarını hedef alan yaklaşımlar, söylemler çok açıkça dile getirilmektedir. Dolayısı ile bu durum karşısında sessiz kalmak ve bu duruma tepki göstermeyen herkes bu baskının altındadır. Umut ederiz ki bir tek kişi, ya da bir tek yayın kuruluşu daha aynı muameleye maruz kalmasın."