Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensupları olduğu iddiasıyla gözaltına aldığı 8 kişinin adliyedeki sorgusu sürüyor. HDP İl Başkanlığı adliye binası önünde eylem düzenledi. Partili grup sloganlar atarak operasyona tepki gösterdi.

Adliye önünde toplanan partili grup adına HDP Bursa İl Eş Başkanı Yüksel Akgün, "Eften püften gerekçelerle partimizin karar aldığı, bizzat organize ettiği açıklamalarını yaptığı işlerden dolayı tutuklandılar. Şuanda 8 arkadaşımız da aynı gerekçelerle mahkemeye sevk edildiler. O kararı biz aldık, HDP il yönetimi aldı, biz de buradayız, bizi de alsınlar. Kamuoyuna eften püften gerekçelerle, olmamış şeyleri olmuş gibi göstererek yasa dışı örgüt diyerek HDP'lileri ve HDP dostlarını itibarsızlaştırmaya çalışmanın hiçbir gerekçesi yoktur." dedi.

Dün tutuklanan 8 kişinin tutuklanmasını değerlendiren Akgün, şunları kaydetti: "Onların tutuklanması ya da bugünkü arkadaşlarımızın tutuklanması mücadelemizin önünde engel teşkil etmeyecek. Tam tersine Türkiye halklarıyla buluşmaya devam ederek, barış isteğini kalıcı hale getirerek barış blokları kurarak, barış annelerinin çalışmalarıyla, barış insanlarının çalışmalarıyla bu ülkeye barış gelecek. Barış yürüyüşümüzü kimse engellenemeyecek. Savaşın kimin istediği ortadadır. 'HDP barajı geçemezse iç savaş çıkar, ortalık karışır' diyenler yüzde 13'le HDP barajı geçince ortalığı karıştırdılar. Kim savaş istiyor, kim barış istiyor bu kadar açıktır, biz barıştan yanayız, eşit ve özgür bir ülkeden yanayız. Özgürlükten yanayız, bunu da kazanacağız."

Grup açıklamanın ardından adliye önünde sorgunun tamamlanmasını beklemeye başladı.