HDP ve Demokratik Birlik Partisi (DBP) üyeleri son günlerde Türkiye genelinde ve Elazığ’da yapılan gözaltıları ve Türk jetlerinin PKK kamplarına yaptığı operasyonları protesto etti.

Hozat Garajında toplanan grup adına açıklama yapan DBP Elazığ İl Başkanı Zehra Konar, ”Bizler Türkiye’de barıştan yana olanlar demokrasiden yana olanlar var oldukça savaş isteyen kirli ellere karşı her zaman mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz.” dedi.

Suruç’ta meydana gelen patlama sonrası Türkiye’nin Suriye sınırını bombalaması ve ülke genelinde yapılan operasyonlarla bir çok kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Konar, ”Türkiye’nin demokratikleşmesi noktasında önemli bir dönemeç olan 7 Haziran seçimleri öncesinde barışı ve demokratikleşmeyi istemeyen güçler tarafından Türkiye’de bir çok yerde provakasyonlar yapıldı. Bu provakasyon girişimlerinde onlarca insanımız öldü, yüzlercesi yaralandı. Ama provakasyonlar örgütlü insanlarımızın duyarlılığı sayesinde boşa çıkartıldı. Bu durumu hazmedemeyen hükümet ve devlet yetkilileri kirli siyasetlerini hem Türkiye’de hem bölgede yaymaya devam ettiler. Seçimlerin hemen akabinde Kobane'de büyük bir katliam IŞİD eliyle yaptırıldı. Yüzlerce insan kadın çocuk katledildi. Yine yüzlercesi öldürüldü. IŞİD tecavüz ordusunun Türkiye tarafından Kobane'ye girip katliam yaptığı artık herkes tarafından bilinmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Savaş konsepti seçimler öncesi başladı ve Kobane katliamı ile devam ettirildi.” diyen Konar, ”Yine Türkiye’nin vicdanı olan sosyalistlerin gençlerin Kobane ile dayanışma ve yeniden inşa sürecine katkıları Suruç’ta bir katliamla bertaraf edilmek istendi. 32 genç insanımız hunharca bir katliamla katledildiler. Devlet ve hükümet yetkililerin saldırıları bu katliamlarla sınırlı kalmadı. İki gündür tüm Türkiye’de büyük bir gözaltı furyası başlatıldı. Barışı isteyenlere karşı her yerde yüzlerce insan göz altına alındı. Savaşa karşı büyük barış yürüyüşü yasaklandı. İlimizde de dün sabahtan bu yana yapılan ev baskınlarında 5 arkadaşımız il merkezinden dün gece de 3 arkadaşımız Karakoçan ilçesinde göz altına alınmışlardır. Elazığ emniyetinin kendi keyfi uygulamaları nedeniyle dün sabahtan itibaren yaptığımız tüm girişimlere rağmen gözaltına alınan yönetici ve partili arkadaşlarımızla görüştürülmedik. Öğleden sonra milletvekillerimizin girişimiyle ancak polisin keyfi tutumu değişmiş ve arkadaşlarımızla görüşme fırsatı oluşmuştur. Ve dün gece itibarıyla AKP iktidarı Kandil bölgesini yoğun bir bombardımana tutmuştur. AKP hükümeti artık fiili olarak savaş istediğini tüm dünyaya deklare etmiş bulunmaktadır. Türkiye başta AKP ve Cumhurbaşkanı olarak savaş konsepti içindedir. Savaş ve ölümler bu konsepttekiler için yaşam kaynağıdır. Ne kadar çok ölüm ne kadar çok göz altı ne kadar çok gözyaşı akıtılırsa onlarda bu denli kendilerini yaşatacaklardır.” şeklinde konuştu.

Konar açıklamasında son olarak, ”Ama bizler Türkiye'de barıştan yana olanlar demokrasiden yana olanlar var oldukça savaş isteyen kirli ellere karşı her zaman mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Hiçbir güc hiçbir kirli savaş konsepti hiçbir barbar tecavüzcü çeteler ve onların ağababaları bizleri barış yolumuzdan engelleyemeyecektir. Bizler AKP'nin ve cumhurbaşkanın politikalarına direneceğiz. Barıştan başka şansımız yok ve barış hemen şimdi diyoruz.”