Halkların Demokratik Partisi (HDP), partinin Beşiktaş ilçe binasında çıkan yangınla ilgili suç duyurusunda bulundu. Konuya ilişkin açıklama yapan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, “Yangının bir sabotaj sonucu çıktığına dair güçlü şüphelerimiz bulunmaktadır.” dedi.

HDP Beşiktaş İlçe Teşkilatı binasında öğle saatlerinde yangın çıkmış, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerince yangın söndürülmüştü. Yangının söndürülmesinden sonra binada incelemelerde bulunan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu ve HDP’liler, savcılığa giderek konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Olayın sabotaj olabileceğine dair güçlü şüphelerinin bulunduğunu belirten Soylu, yangın ve suç duyurusuna ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Ülkemizde partimize yönelik son dönemlerde artan saldırılara bir yenisi daha eklendi. Bugün saat 12.30 civarında, Beşiktaş Çarşı içinde bulunan ilçe binamızda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmış, ilçe binamızda ciddi tahribat meydana gelmiştir. Daha fazla büyümeden itfaiye tarafından söndürülen yangının bir sabotaj sonucu çıktığına dair güçlü şüphelerimiz bulunmaktadır. İl örgütü olarak, konuya ilişkin olay yerinde incelemelerimizi yapmış ve oluşan sabotaj kanaatimizin bir sonucu olarak savcılığa gerekli suç duyurusunda bulunulmuştur. En kısa sürede konunun ayrıntılarıyla araştırılmasını ve partimizin kaygılarını gidermeye yönelik objektif sonuçların açıklanmasını bekliyoruz.