Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi bir grup, sabah saatlerinde HDP’lilere yönelik yapılan polis operasyonunu protesto etti. Gruba HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu ve eski milletvekili Sebahat Tuncel destek verdi.

Sabah saatlerinde İstanbul’un çeşitli ilçelerinde düzenlenen operasyonda çok sayıda HDP’li gözaltına alınmıştı. Gözaltıları ve operasyonları protesto etmek için akşam saatlerinde Galatasaray Meydanı’nda toplanan grup, ‘Baskılar, gözaltılar ve tutuklamalar bizi yıldıramaz’ şeklinde pankart açarak hükümet aleyhine slogan attı. Gruba HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu ve eski milletvekili Sebahat Tuncel’de destek verdi. Meydanda çevik kuvvet ekipleri önlem alırken TOMA ise hazır bekletildi.

Eylemde bir açıklama yapan Sebahat Tuncel, “Siyasi soykırım operasyonları devam ediyor arkadaşlar. 20 Temmuz'dan bugüne 3 bine yakın insan gözaltına alınmış yüzlercesi tutuklanmış ancak darbe süreçlerinde böyle bir gelişme olur. Ancak darbe süreçlerinde böyle kitlesel gözaltılar ve tutuklamalar olur. Sadece gözaltı ve tutuklamalar mı? Demokratik muhalefet tamamen bastırılıyor. Bir ülke düşününki insanlar özgürce düşüncesini ifade edemiyor. Bir ülke düşününki gazeteciler muhalif olduğu için sokak ortasında şiddete maruz kalıyor. İnsanlar kendisini özgür hissedemiyor. Bir ülke düşününki tek adamın baskısıyla karşı karşıya kalan 78 milyondan bahsediyoruz. AKP’ye oy verenler de dahil bütün partilere oy verenler aslında bu tek adam sisteminin, tek adam rejiminin baskısı altındadır.” dedi.

İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu da “Partimizin yöneticileri, belediye başkanları, her düzeydeki çalışanları son derece keyfi bir şekilde gözaltına alınmaktadırlar. Demokrasi için mücadele eden Halkların Demokratik Partisi’ne bu şekilde yönelinirse barışın köprüsü olmaya çalışan bir partiye böyle yapılırsa, barış köprüleri yıkılırsa bu ülke için felaketin yolları daha fazla açılmış olur.” diye konuştu.

Grup bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.