Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram namazı sonrası ‘Dolmabahçe mutabakatı diye bir şey yok’ şeklinde yaptığı açıklamaları talihsiz olarak nitelendirdi.

HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, partisinin Gaziantep il teşkilatında partililerle bayramlaştı. Vatandaşların bayramını kutlayan Celal Doğan, siyasilerin bayramda bile suçlayıcı bir anlayışla hareket ettiğini söyledi. Türkiye’de geniş bir bayram anlayışına ihtiyaç duyulduğunu belirten Doğan, Türkiye’de huzur ortamının sağlanması için çözüm sürecinde bir ileri adım daha atarak gündemde tutulması gerektiğine değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dolmabahçe görüşmelerini yok saymasına da cevap veren Doğan, “Ne acıdır ki devletin başındaki Cumhurbaşkanı, bayram namazı sonrasında vermiş olduğu demeçte Dolmabahçe sürecinin olmadığını, masanın olmadığını çözüm sürecinin konuşulamayacağı şeklinde çok talihsiz bir demeç vermiştir. Bu Türkiye’deki var olan huzur ortamının bozulması için en büyük etkenlerden birisidir. DHP milletvekili olarak sonuna kadar, sonuna kadar çözüm demeye devam edeceğiz. Çözüm sürecinin kalkması halinde bozulacak huzur ortamından bütün Türkiye halkının esef duyacağı gibi en büyük üzüntüyü biz duyacağız.” dedi.

Bayramların sivil anlayışla kutlanması gerektiğine dikkat çeken Doğan, “Bu bir milli bayram değildir. Ramazan Bayramı, halkın temsilcileri ile halkın birlikte bayram yapacağı şekilde kutlanmalıdır. Daha önceki yıllarda Gaziantep’te bayramın ikinci günü halkla bayramlaşılırdı. Ama şimdi ise belediye başkanı tarafından değil, valinin başkanlığında bayramın birinci günü protokol gereği yapılan bir bayram haline geldi.” diye konuştu.