Halkların Demokratik Partisi(HDP) Muş Milletvekili Demir Çelik, 7 Haziran genel seçimlerinin bir referandum niteliğinde olduğunu belirterek, "Bu seçim AKP’nin 13 yıllık iktidarından sonra halkların uyanış seçimidir aynı zamanda." dedi.

HDP Muş İl Başkanlığı'nda milletvekili adayı tanıtımını yapıldı. Belediye meydanında düzenlenen aday tanıtımına HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, HDP ve DBP Muş İl Teşkilatı yöneticileri ve partililer katıldı. Burada bir konuşma yapan HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, "Artık mızrak çuvala sığmaz bir noktada seçime gidiyoruz. Bu seçimi diğer seçimlerden farklı kılan, ya 100 yıldır dilimizi, kimliğimizi, kültürümüzü inkar eden, imha eden dinimizi, inançlarımızı inkar eden sistem kazanacak ya da bu sistemin ceberut, otoriter faşizan uygulamalarına karşın hak, hukuk, adalet, barış kazanacaktır. İşte, Halkların Demokratik Partisi hakkın, hukukun, adaletin, barışın ve özgürlüğün partisidir. Yolu açık olsun." ifadelerini kullandı.

Bu seçimin bir referandum niteliğinde olduğunu ifade eden Çelik, şunları söyledi: "Bu seçim bir referandum niteliğindedir. Ya sistemden beslenen AKP, CHP, MHP ve diğer partiler kazanacak yada sistem dışı kalan halklar, ezilenler, mazlumlar, mağdurlar yani kadınlar, gençler, Kürtler, Aleviler, yoksullar kazanacaktır. Kazanmak istiyorsak hep birlikte Halkların Demokratik Partisi’nin saflarında yer alacağız. Bizde ses vereceğiz. Bu seçim AKP’nin 13 yıllık iktidarından sonra halkların uyanış seçimidir aynı zamanında. Halklar ya AKP’ye kanmaya devam ederek açılık, yoksulluk ve sefalet içinde kalacak yada artık yeter ‘edi bese’ diyerek kendi özgür kimliği, özgür önderliğinin yanında olacak."

"PROVAKASYONLARDAN MEDET UMUYORLAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren HDP’li Çelik, "Provokasyonlardan medet umuyor, gerilim ve gerginlikten yana polisini askerini devreye koyuyor. 10 gün önce Çağlayan Adliyesi’nde savcıyı rehin tutup ölümüne sebebiyet veren provakatif zihniyet, evvelki gün Ağrı’nın Tendürek dağlarını mekan tutan özgür Kürdistan’ın özgür gerillasına yönelmiştir. Parçası olduğu evladı, çocuğu olduğu, yoldaşı olduğu halkı ile birlikte fidan dikiyordu. Fidanın kime ne zararı var. Yoksa yağmaya, talana döktüğünüz kentlerimizin yanında dağları da talanın, hırsızlığın, yalanın yuvası mı yapmak istiyorsunuz? Biz izin vermeyeceğiz. Biz sonuna kadar provokasyonlarınızı boşa çıkararak Allah’ın izni ile yüzde 10 barajını başlarına çalacağız, başlarına." şeklinde konuştu.