Isınma, su ve asansör problemlerinin yaşandığı Muş Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binasını ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Muş Milletvekili Demir Çelik, tamamıyla seçime dönük, insanların duygularını sömüren amaca hizmet etmeyen bir açılışın yapıldığını söyledi.

HDP Genel Başkan Yardımcısı ve Muş Milletvekili Demir Çelik, kısa süre önce faaliyete başlayan Muş Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binasında çeşitli incelemelerde bulundu. İlk olarak Hastane Yöneticisi Op. Dr. Ömer Cengiz ile görüşen HDP’li Çelik, hastanenin ısınma, su ve asansör problemleri ile ilgili bilgiler aldı. Op. Dr. Cengiz’in sorunlara çözüm bulma noktasında girişimlerde bulunduğunu ve sorunları kısa sürede giderme yoluna gittiğini ifade eden Çelik, hastanenin iyileştirilmeden hizmete açılmasına da tepki gösterdi.

"HASTANE, SEÇİME KURBAN EDİLDİ"

Hastanenin alel acele açılarak siyasete kurban edildiğini kaydeden Çelik, şunları söyledi: "Halkların Demokratik Partisi ve Demokratik Bölgeler Partimizin Muş seçilenleriyle Şeker Fabrikası ile Muş Devlet Hastanesini ziyaret ettik. Devlet hastanemizin 2014’ün sonlarına doğru açılması üzerinde birçok spekülatif bilgilerin söyleniyor olması bizim de ziyaretimizin gerekçelerinden biriydi. Yerinde görmek, eksiğimiz nedir, yanlış yada doğru işleyen bir süreç söz konusu mu? Bunu hem hastane yöneticimizi hem de Sağlık Emekçileri Sendikasını ve poliklinikleri ziyaret ederek doğruyu beraber harekete geçirmek istiyoruz. Daha önce bize intikal eden hastanenin doğru yere kurulmadığı, yerinin bataklık olmasını göz önünde bulunduran hem zemin etüt ve doğru bir çalışmanın yapılmadığı, alel acele seçime kurban edilerek açıldı. Seçime kurman edilerek açılan bu hastanenin de şehir şebekesine bağlanmadığından kaynaklı temizlik ve içme amaçlı suyun yetersizliği olduğu eleştirisi vardı. Asansörlerin çalışmadığı, ısınma probleminin giderilmediği bugün itibarı ile geldiğimizde hasta yakınları ısınmadan kaynaklı ciddi problemin olduğunu söylediler. Hastane Yöneticimizin bu yönlü gayretlerinin olduğunu bir kısım ilişkileri devreye koyduğunu biliyoruz. Bizimde katkılarımızla bu soğuk kış günlerini kazasız ve belasız atlatacak bir kısım iyileştirmelerle hastanemizi en azında hizmet verecek noktaya getirmek istiyoruz. Gayretimiz ve çabamız o dur. Halkımızın temel, toplumsal ihtiyaçlarını karşılayacak bir iyileştirmenin kamusal hizmet noktasında göstermesidir. Bu ziyaretlerimiz sürecektir."

"TAMAMIYLA GÖZ BOYAMAYA DÖNÜK"

Hastanenin tamamen göz boyama amacıyla açıldığını bir daha hatırlatan Çelik, "Hastane Yöneticisi ve sivil bürokratların söyleyebileceği çok şey yok ama bizim kaygımız tamamıyla seçime dönük propaganda amacıyla kullanılmıştır. Şuan bile açılışının üzerinden 40 gün aşan bir zaman geçmesine rağmen halen ısınma problemleri devam ediyor. Bunun yanında asansör, su problemleri devam ediyor. Yazık ve günahtır. Bunların yanında ulaşım problemi var. Emarı ve tomografisi eski hastanede kalmıştır. Tamamıyla göz boyamaya dönük, insanların duygularını sömüren amaca hizmet eden bir açılıştır. Amacına hizmet etmemiştir. Umuyorum ki tüm bunlara rağmen hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir konuma gelmesidir." şeklinde konuştu. Öte yandan HDP’li Çelik’in hastane ziyaretine HDP ve DBP İl Yöneticileri ve İl Genel Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya ile İl Genel Meclis Üyeleri eşlik etti.