Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Halil Aksoy Güneydoğu’da AK Parti’ye gösterilen sırt çevirme tepkisinin sadece bu bölge ile sınırlı olmadığını söyledi. HDP’li Halil Aksoy, “AKP’nin maskesi de çok somut olarak düştü.” dedi.

Milletvekili Aksoy HDP İstanbul il Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını cevapladı. 7 Haziran seçimlerinin ayrı bir önem taşıdığına dikkat çeken Aksoy, Güneydoğu’da halk nezdinde oluşan Kobani ruhunun 7 Haziran seçimlerini de etkileyeceğini kaydetti.

Aksoy, Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) Güneydoğu’da bazı illerde insanların sırtlarını çevirerek AK Parti'ye verdiği tepki ile ilgili sorusu üzerine, bu tepkinin sadece bu bölge ile sınırlı olmadığını, Türkiye genelinde olduğunu belirtti. Aksoy, “Sadece Güneydoğu’da değil, buralarda da benzer durumla karşı karşıyayız.” dedi.

Son dönemde iktidar partisi tarafından sergilenen antidemokratik tutumlar nedeniyle insanların bir değerlendirme sürecine girdiğine dikkat çeken Aksoy, “Artık AKP’nin maskesi çok somut olarak düştü.” ifadelerini kullandı. Birlik ruhunun halk nezdinde kendini hissettirdiğini dile getiren Aksoy, “Oluşan birlik ruhu kendini hissettirdikçe AKP’ye ve sisteme sırtını dönenler de gittikçe çoğalıyor. Bunu her yerde çok somut bir şekilde görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

‘SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Seçim güvenliğine ilişkin de konuşan Aksoy, “Bu tür şeyleri bu iktidar yapar. Bunun için de parti olarak aldığımız tedbirler var.” dedi. Aksoy, HDP’nin sandık sonuçlarının korunması ve maniple edilmemesi adına çok yoğun bir çaba içerisinde olduğunu ve 81 ilde yaptıkları bu çalışmalarda sona gelindiğini kaydetti. Aksoy, bu konuda herkeste açık bir endişe olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada, Devrimci Kurtuluş davasında yargılan bir grup, HDP’ye destek verme kararı aldı. Grup adına yapılan açıklamada, “ Bizler Mahir Çayan’ın, Ulaş Bardakçı’nın ve Hüseyin Cevahir’in devrimci çizgisini savunan sosyalistler olarak, 7 Haziran seçimlerini sıradan bir parlamenterizm oyunu olarak görmüyoruz. Bu seçimde sağlanacak başarı sadece üzerinde yaşadığımız topraklarda etkili olmakla kalmayacak, Ortadoğu’daki halkların mücadelesinde önemli bir etki yaratacaktır. Bu anlamıyla HDP’nin önümüzdeki seçimlerde başarıya ulaşması oldukça önemlidir. Bu önemin bilinciyle bulunduğumuz her alanda HDP’nin seçim kampanyalarına katıldığımızı duyuyoruz.” denildi.