Miting için Iğdır'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sırtlarını dönerek kendisini protesto eden Iğdırlı kadınlara, "Affedersiniz edebim müsaade etmiyor tabi de, sırtlarını dönerek işaret yapıyorlar" ifadeleri üzerine Aydın HDP’li kadınlar Atatürk Kent Meydan’ında “Kadına cinsel şiddet ve düşmanlık yapan Erdoğan’a sırtımızı dönüyoruz.” pankartı açıp sırtını döndüler.

Atatürk Kent Meydanı’nda sırtlarını dönenerek pankart açan HDP’li kadınlar adına açıklama yapan HDP Aydın 1. sıra milletvekili adayı Filiz Koçali, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyları düşünce ne diyeceğini şaşırdı. Eskiden de sağa sola hakaret ederdi, çamur atardı, iftira ederdi. Ama artık son günlerde dilinin kemiği yok. Biz biliyoruz onun fıtratında kadın erkek eşitliğine inanmak yok. O kadın erkek eşitliğine inanmıyor. Hatta daha ötesi bana sorarsanız kadın düşmanı. Kadının kaç çocuk doğuracağından nasıl doğum yapacağına, nasıl güleceğine kadar bu AKP yetkilileri her gün kadınlarla ilgili bir şeyler söylüyorlar. Hani gülüşümüzü tarif eden bir zihniyet var karşımızda. Ama en son Erdoğan’ın Iğdır’da sivil itaatsizlik eylemi yaparak kendisine sırtını dönen kadınlarla ilgili söylediği sözler yenilir yutulur değil. O bir cinsel şiddettir. Cinsel şiddet sözle de uygulanır. Tayyip Erdoğan bunu yapmıştır. Artık biz kadınlar onu Cumhurbaşkanı olarak tanımıyoruz. Onun kadın düşmanı olduğunu bir kez daha buradan söylüyoruz ve onun bütün uygulamalarına tutum alıyoruz. Nedir uygulamalar? Kadının evdeki emeğini görmez bir uygulamadır. Kadını işsiz bırakan uygulamadır. Kadının emeğine, bedenini, kimliğine el konulmasını meşrulaştıran bir uygulamadır. Kadının Ortadoğu’daki dirilişine, mücadelesini yok sayan kanla, İŞİD çeteleriyle bastırmaya çalışan bir uygulamadır, zihniyettir. Biz bu zihniyeti ret ediyoruz. Bu zihniyete karşı sırtımızı dönüyoruz.” dedi.

HDP’li kadınlar ellerinde “Özgür düşüncemize karışana sırtımızı döneriz, kılık kıyafetimize karışana sırtımızı dönüyoruz, Siyasette kadınlara eşit yer vermeyenlere sırtımızı dönüyoruz, Kadın düşmanı Erdoğan’a sırtımızı dönüyoruz, kadınların örgütlülüğünü reddedenler sırtımızı dönüyoruz” yazılarının yazıldığı dövizleri açıp sırtını dönüp “Kadınlar meclise, kadınlar özgürdür.” sloganı atığı eylem olaysız sona erdi.