HDP üyesi bir grup kadın, silahların susması için eylem yaptı. Gruba HDP Milletvekili Pervin Buldan da destek verdi. Grup bir süre tencere ve tava çalarak ses çıkardı.

Galatasaray Meydanı’nda akşam saatlerinde toplanan bir grup HDP’li kadın, silahların susmasını isteyerek eylem yaptı. Slogan atan grup yere ‘Silahları susturun’ şeklinde pankart açtı. Gruba HDP Milletvekili Pervin Buldan’da destek verdi. Grup bir süre yanlarında getirdikleri tencere ve tavalara vurarak ses çıkardı. Grup eylemin ardından açıklama yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Hale Çelebi, “Biz kadınlar, bombaların, doğru haber almanın elimizden alındığı, korkunun, tedirginliğin egemen kılınmaya çalışıldığı, bir savaş sürecinin içinde bulduk kendimizi. Dahası çözüm sürecinin bitirildiği devlet tarafından ilan edildi. Türkiye’nin birçok ilinden kadınlar, bugün halkları birbirine düşürmeye yönelik açıklamalarıyla yaşamı hiçe sayıp ölümden yana savaş çığırtkanlığı yapanlara ve onların savaş ortamına sırtlarını dayayarak siyasi rant elde etme planlarına karşı barışın sesini yükseltmek için alanlardayız” dedi.

Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.