Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Üyesi Ahmet Karataş’a Ankara İl Başkanlığı’nda bıçaklı saldırıda bulunan Emrah Akman’ın yargılanmasına başlandı. Saldırı sonrası her iki taraf için de istenmeyen sonuçların ortaya çıktığını belirten Akman, “Öldürme kastım yoktu. İstersem yapardım.” dedi. Ayrıca olay sırasında Akman’ın üzerinde sahte sarı basın kartı olduğu ortaya çıktı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Emrah Akman’ın avukatı ve Ahmet Karataş’ın avukatları katıldı. Sanık Ahmet Akman’ın ifadesi Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alındı. 6-7 Ekim olayları nedeni ile yapılan yayınlardan etkilendiğini belirten Akman, bireysel olarak HDP’ye gidip görüşmek istediğini söyledi. Akman, HDP binasına gitmeden önce parti binası çevresinde birkaç kez araştırma yaptığını kaydederek, bunun amacının da kendisine yönelik saldırı yapılması halinde kaçmak için incelemelerde bulunması olduğunu öne sürdü.

Kesinlikle öldürme kastı ile hareket etmediğini ileri süren Akman, “Her iki taraf için de istenmeyen sonuç oldu. Sadece görüşmek için gittim. Ne olacağını bilmiyordum. Üzgünüm.” dedi. İlk defa HDP binasına gittiğini kaydeden Akman, “Üzerimde daha önce de günlük işlerde kullandığım bir çakı vardı. Öldürme kastım yoktu. İstersem yapardım.” ifadelerini kullandı.

SAHTE SARI BASIN KARTI

Olay sırasında üzerinde sahte sarı basın kartı bulundurulmasının hatırlatılması üzerine Akman, “Lazım olur diye bulunduruyordum. Binaya girişte kimseye göstermedim. O kartı hiçbir zaman kullanmadım.” savunmasını yaptı. Akman, siyasi meselelerle ilgili biri olduğunu kaydetti.

Duruşmada ayrıca tanıklar da dinlendi. Akman’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

"Tasarlayarak adam öldürme suçuna teşebbüs" nedeni ile hakkında iddianame hazırlanan Akman’ın, Türk Ceza Kanunu'nun 35. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca, 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.