Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştukça toplumda şiddet olayları artıyor. Cumhurbaşkanı hedef gösteriyor. Bizim barajı aşmamızla kendisinin de başkanlık hayalinin suya düşeceğini biliyor. Bunu bildiği için özellikle HDP’ye saldırıyor." dedi.

HDP Gaziantep İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan, HDP milletvekili adayları Mahmut Toğrul, Berivan Özpolat ve Osman Demirci, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Burada basın mensuplarıyla bir araya gelen milletvekili adayları, şehrin sorunlarını gündeme getirdi. Türkiye’de istikrarın ve demokrasinin sağlanması için büyük çaba gösterdiklerini dile getiren Mehmet Karayılan, provokatif olaylara karşı sağduyuyla yaklaştıklarını açıkladı. Karayılan, "Biz bu seçimi Türkiye’nin her tarafında istikrarlı olabilmesi ve demokratik ortamda olabilmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Seçimde olabilecek provokatif yaklaşımlara karşı sağduyulu olacağız. Türkiye’nin demokrasisinin kazanabilmesi için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Türkiye’deki toplumsal barışın sadece Kürt sorunu ile değil, bir bütün olarak toplumsal barışın sağlanması konusunda gerekli çalışmaları yapacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumu kutuplaştırdığına dikkat çeken Karayılan, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştukça toplumda şiddet olayları artıyor. Cumhurbaşkanı hedef gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, biz büyüdükçe AKP’nin ve kendisinin küçüleceğini fark etmiş durumdadır. HDP’nin barajı açma gibi bir sorunu olmadığını kendisi de görüyor. Bizim barajı açmamızla kendisinin de başkanlık hayalinin suya düşeceğini biliyor. Bunu bildiği için özellikle HDP’ye saldırıyor. Çözüm sürecinin devam etmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bizim barajı açmamız önemli ama esas önemsediğimiz konu ise zihinlerdeki barajları yıkmak."

"CUMHURBAŞKANI GERGİNLİĞİ ARTTIRDIĞI İÇİN BELEDİYE BAŞKANLARI TARAFINDAN KARŞILANMADI"

HDP Gaziantep milletvekili adayı Mahmut Toğrul ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeminine sağdık kalmasını gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye’nin daha fazla gerilmeye ihtiyacı yok diyen Toğrul, "Biz var olan gerginliği azaltmak üzere siyaset yürütmeye aday bir siyasi hareketiz. Türkiye’nin bir bütün olarak halklar bahçesine dönüşmesini arzu ediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir yemini var. Bu yemine sadık kalması lazım. Bir cumhurbaşkanı, Ağrı’daki olayı ‘şuanda orada çatışma oluyor’ diyerek toplumdaki gerginliği arttırmamalıdır. Belki doğru olmayabilir ama Batman ve Diyarbakır Belediye başkanları tepki olarak Cumhurbaşkanını karşılamaya gitmedi. Erdoğan bir devlet başkanı gibi değil, hükümet başkanı gibi davranıyor." ifadelerine yer verdi.

'HDP’nin barajı aşmaması halinde ne olacak?' şeklindeki bir soruya Toğrul, "Biz bu ülkede tekrar bir gerginliğin yaşanmasından yana değiliz. Biz demokratik mücadelemizi vereceğiz. Biz halklar bahçesi oluşturmak için mecliste de olsak, mecliste olmasak da mücadelemizi sürdüreceğiz." cevabını verdi.

"17 ARALIK SONRASI 200 GAZETECİ HAKKINDA DAVA AÇILDI"

Türkiye’deki basın özgürlüğüne dikkat çeken HDP Gaziantep milletvekili adayı Berivan Özpolat, 17 Aralık sonrasında ülkede basına yönelik ağır yaptırımlar olduğunu belirtti. Türkiye’de basın özgürlüğü noktasında olumlu bir tablo ile karşılaşmadıklarını söyleyen Özpolat, “ Biz Halkların Demokratik Partisi olarak her görüşten insanın düşüncelerini eşit bir şekilde ifade etme hakkını savunuyoruz. 17 Aralık operasyonunun ardından Türkiye’de işten çıkarılan ve haklarında soruşturma açılan çok sayıda gazeteci var. Sadece 17 Aralık operasyonu döneminde 60’a yakın gazeteci hakkında yasal işlem başlatıldı ve 200 gazeteci hakkında ise dava açıldı. Basın üzerinde çok ciddi bir sansür var. 2014 yılında 20’ye yakın olay hakkında basın yasağı getirildi. Bizler Roboski olayını Türkiye basınından önce yabancı basından öğrendik.” dedi.

"SANAYİDE 6. SIRADA, EĞİTİMDE İSE SON SIRADAYIZ"

HDP Gaziantep milletvekili adayı Osman Demirci de şehrin eğitim sorununa dikkat çekti. Sanayide 6. sırada yer alan Gaziantep’in eğitimde ise son sırada yer almasını utanç olarak nitelendiren Demirci, şunları kaydetti: "Cumhuriyet dönemi boyunca bu ülkede yolsuzluk yaparak, haksız kazanç elde ederek itibarlı bir toplum oluşturma düşüncesinden vazgeçeceğiz. Bu ülkede emeğiyle, alın teriyle kazanan insanların itibar göreceği bir ülke olma hedefimiz var. Yolsuzluklara karşı bir cephe oluşturmamız gerekiyor. Gaziantep’in ciddi sorunları var. Marka şehir laf ile olmuyor. Sanayide 6. kentiz ama eğitimde sonuncu sıradayız. Bu durum bizi yönetenlerin bir utancıdır. Bu kentin eğitimde 80. sırada yer alması yakışmıyor. Bu ülkede, Gaziantep’te yolsuzluk, hırsızlık, haksız kazanç yapanlar bizden korksun."