HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, hükümetin Suruç saldırısıyla ilgili sükunet çağrısı yapmalarını istemesinin beyhude olduğunu söyledi. Kürkçü, “Yakınlarını kaybetmiş insanların sakin olmaları, onların bunu tevekkülle karşılamaları hükümet beklentisi olabilir ama sağlıklı bir insan tepkisi değildir.” dedi.

Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren Ece Dinç için Üsküdar Şakirin Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye basın mensupları alınmazken Kadıköy Numune Hastanesi önünde toplanan bir grup camiye geldi. Cami avlusuna giren gruba bir aile üyesi, “Lütfen, aile burada bayrak, flama, poster istemiyor. Lütfen saygı gösterelim hep birlikte duamızı edelim son yolculuğuna uğurlayalım.” uyarısında bulundu. Bunun üzerine grup bayrakları kaldırdı.

Cenaze töreni için gelen Ertuğrul Kürkçü, girişte açıklama yaptı. Kürkçü, “Hükümetin halka sükunet çağrısı yapmamızı istemesi beyhudedir. Yakınlarını kaybetmiş insanların sakin olmaları, onların bunu tevekkülle karşılamaları hükümet beklentisi olabilir ama sağlıklı bir insan tepkisi değildir. Sağlıklı insanlar yakınlarını kaybedince öfkelenirler. İnsanların cinayete kurban verildiklerini ve hiçbir zaman cinayetlerin önlenmediğini görünce kızarlar. Onları öfkeden alıkoyacak şey hükümetin kararlı bir biçimde katillerin üzerine gittiğini görmesidir. Ancak katilleri aramak ve suçlamak yerine öldürülenleri, katledilenleri suçlamak için dünden beri birbiriyle yarışan havuz medyası bileşenleri ve onları bu tavrı telkin eden hükümet birimlerine de buradan söylemek istiyoruz. Daha nereye kadar insanlar öldükleri için hayatlarının amacı olan şeyi yapmak isterken öldürüldükleri için suçlanacaklar. Böyle bir şey kabul edilemez o nedenle hükümeti ciddiyetle kendi işine eğilmeye davet ediyoruz.” dedi.