HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ankara’da yaşanan patlama sonrası inceleme yapmak üzere geldiği olay yerinde polis ile gerginlik yaşadı.

Ankara Tren Gar'ı önünde meydana gelen patlamada sonrası olay yerine gelen HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile polis arasından tartışma yaşandı. Polis, Önder ile birlikte patlamanın meydana geldiği alana girmek isteyen kalabalığa izin vermek istemedi. Bunun üzerine yaşanan gerginlik sonrası HDP Milletvekili, önünde bulunun polis müdürünü iterek ‘Lan çekil’ diyerek bağırdı. Bunun üzerine Önder ile birlikte hareket eden kalabalık polise tepki gösterdi. Sonrasında polis, Sırrı Süreyya Önder ve beraberindekileri alana aldı.

Olay yerinde inceleme yapan HDP Milletvekili, daha sonra etrafta toplanan kalabalığa sağduyu çağrısı yaparken çevrede bulunan bir vatandaş Önder’e tepki göstererek bağırdı. Sakinleştirilmeye çalışılan kişi çevredekiler tarafından uzaklaştırıldı. Olaylar esnasından çevik kuvvette görevli bir polis müdürü de sinirlerine hakim olamayıp çevresindekilere 'Her şeyi ben mi yapacağım' diyerek bağırdığı görüldü.

Öte yandan olay yerinde vatandaşların ihbarı üzerine polis tarafından alınan iki kişiye vatandaşlar kimlik kontrolü yapılmasını istedi. Polis kimlik kontrolü yapmayınca sinirlenen bir kişi sivil giyimli kişilere saldırarak tokat attı. Yaşanan kısa gerginlik sonrası polis kim oldukları bilinmeyen sivil giyimli kişileri olay yerinden uzaklaştırdı.

Ayrıca gerginliklerin yaşandığı sırada polise mukavemette bulunan bir kişide gözaltına alında. Olay yerinde gözaltına alınan kişinin yapılan üst aramasında kelebek tabir edilen bir bıçak bulundu.