Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Uğurlu beldesinde HDP’li sandık müşahitlerinin görev yapmasını engelleyen AK Partililer olay çıkardı. Çoğu HDP’li olmak üzere 15 kişi yaralandı. Çamlıdere Beldesine bağlı Bakımlı köyünde ise başkasının yerine oy kullanımını engelleyen sandık başkanı hastanelik edildi.

Şanlıurfa’da seçim gerginliği devam ediyor. Siverek’te blok oy krizi ile başlayan olaylar şehrin farklı yerlerinde devam ediyor. Siverek’te blok oy nedeniyle çıkan olayda iki kişi bıçaklanırken Eyyübiye ilçesine bağlı Uğurlu beldesinde HDP’li sandık müşahitlerine saldırı gerçekleşti. HDP’lilerin sandık başına gelmesini kabul etmeyen AK Partililer, HDP’lilere saldırdı. Çoğu HDP'li 15 kişi yaralandı. Ayrıca olayı görüntüleyen Doğan Haber Ajansı Kameramanı Ömer P. bıçaklandı.

Taş, bıçak ve sopaların kullanıldığı olayda havaya ateş açıldı. Olay sonrası çok sayıda polis, jandarma ve sağlık ekibi bölgeye sevk edildi. Ambulanslar beldeye girmekte zorlanırken yaralıları ambulansa jandarma taşıdı. Yaralılar Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Geniş güvenlik önlemleri alındıktan sonra oy verme işlemi devam etti.

BLOK OYA DİRENEN SANDIK BAŞKANI HASTANELİK EDİLDİ

Öte yandan Haliliye ilçesi Çamlıdere Beldesine bağlı Bakımlı köyünde başkasının yerine oy kullanımına engel olan Sandık Kurulu Başkanı Hasan C. darp edildi. Edinilen bilgiye göre yaklaşık 10 kişinin saldırısına uğrayan 2220 nolu sandık başkanın burnu kırıldı. Sandık Başkanı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi yapıldıktan sonra kanlı elbiseleri ile tekrar görevine döndü.

HDP Şanlıurfa milletvekili adayı Osman Baydemir ise yaralı müşahitleri hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hastane çıkışı açıklama yapan Baydemir, blok oya karşı bunca itiraza rağmen hiçbir tedbir alınmadığını dile getirdi. Baydemir şunları söyledi: “Şanlıurfa’da 60 gün boyunca başta Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, olmak üzere emniyet ve jandarma, seçim kurulu başkanlarıyla görüşmelerde bulunduk. Çok açık ve net dedik ki onlara köylerin listesini verdik. Blok oy kullanılmasın diye görevlilere ifade ettik. Hatta kadınların yerine eşlerinin kullanmamasını istedik. Bir kişi sandık başına geçip bütün köy adına oy kullanmamasını istedik. Bunlar için önlem alınmasını istedik. Önlensin dediğimiz bu olaylar, bugün Şanlıurfa’nın bütün kırsal yerlerinde çok yoğun bir şekilde uygulanmaya başlandı. Birçok sandık başına müşahitlerimiz alınmıyor, dövülüyor. Buna orada görevli bulunan kolluk görevlileri seyirci kalıyor. Görevlilerde suça ortak olmuştur. İster muhtar, ister sandık kurulu başkanı olsun, ister aile reisi olsun, bunların zorbalıkları hukuksuzlukları yanına kar kalmayacaktır. Hukuk zemininde bunun mutlaka takipçisi olacağız. Etkin önlem almayan vali beye etkin önlem almayan kolluk kuvvetlerine suç duyurusunda bulunacağız. Bir tek insanımızın burnu kanamasını istemiyoruz. Bu vesileyle barış zehirleniyor. Bu ihlallerle bu yandaşlıkla zehirleniyor. Yine de şiddet şiddetle yanıt vermeyeceğiz. Bütün bunlar kayıt altına alınacaktır.”