HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, partisinin Batman Milletvekili Saadet Becerekli ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, televizyon ve internet sitelerinde satılan 'zayıflama haplarının' insan sağlığına önemli zararlarının olduğunu bildirdi.

Batman'da 16 yaşındaki Rumeysa D.'nin zayıflama ilacını kullandıktan sonra kalp krizi geçirdiğini ve yoğun bakımda tedavisinin devam edildiğini belirten Aslan, "Tıpkı Özgecan Aslan olayında olduğu gibi Rumeysa kızımız konusunda da aynı duyarlılığı oluşturmak hepimizin insani vazifesi. Hayatının baharında olan bu gençlerimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğu ve aynı zamanda görevi." diye konuştu. Aslan, 'zayıflama haplarına' ilişkin konunun birçok bakanlığı ilgilendirdiğini ve bununla ilgili koordinasyon merkezi kurulması gerektiğini vurgulayan, "Piyasada kol gezen bu ilaçların toplatılıp gerekli hukuki işlemlerin başlatılması gerekiyor." dedi.

HDP'li Becerekli de bu ilaçların denetimsiz olarak satıldığını iddia etti. Hastaneye kaldırılan Rumeysa D.'nin fotoğrafını da gösteren Becerikli, "Gençler hepimizin gençleridir. Bu toplumun değerleridir. Onların mutlaka korunması, sağlıklı yetiştirilmesi gerekiyor ki Türkiye'nin geleceği de sağlıklı olsun, sağlıklı temeller üzerine otursun." ifadelerini kullandı.