Şırnak Valiliği tarafından dün gece 22.00’dan itibaren Cizre’de ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yaklaşık bir haftadan beri çevre il ve ilçelerden özel harekat polisi ve araç takviyesi yapılan Cizre’de, sokak ve hendeklerin kapatılması gerekçesiyle dün gece operasyon başlatıldı. Silah ve patlama seslerinin halen devam ettiği ilçeyle, sağlıklı iletişim kurulamıyor. İnternet ve telefonların kesik olduğu ilçeye giriş çıkışlara da izin verilmiyor. HDP’nin bölgeye gönderdiği heyetin de ilçeye girişi engellendi.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ilçe girişine gelen milletvekillerine, güvenlik gerekçesiyle Cizre’ye giremeyecekleri söylendi. Güvenlik güçleriyle yaşanan tartışma sonrasında Şırnak milletvekilleri Aycan İrmez ve Leyla Birlik ile Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, güvenlik barikatını aşarak Cizre’ye doğru yürüyüşe geçti. Milletvekilleri sanayi mahallesi bölgesinde ikinci bir engellemeyle karşılaştı. Parlamenterlerin, çatışmaların yaşandığı Nur, Cudi ve Yafes mahallelerine girmesine izin verilmedi. Gece saatlerinde ilçeye giren HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise Cizre Devlet Hastanesi’nde mahsur kaldıklarını söyledi. Hastanenin özel timler tarafından abluka altına alındığını belirten Encü, dışarıya çıkmalarına izin verilmediği kaydetti. Yaralıların hastaneye götürülemediğini belirten HDP’liler, ilçedeki çatışmalarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

Şırnak Valiliği ise yazılı bir açıklama yaparak sokağa çıkma yasağının devam ettiğini duyurdu. Açıklamada şöyle denildi: “Sokağa çıkma yasağı bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması ve bu esnada vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin herhangi bir zarar görmemesi için alınmıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve kamu düzeninin korunması için güvenlik kuvvetlerimiz çok dikkatli bir şekilde görevlerini ifa etmektedir.”

Diyarbakır Barosu da ilçede yaşananları yerinde görmek amacıyla Cizre’ye bir heyet gönderdi. Diyarbakır’dan yola çıkan heyete çok sayıda gazeteci de eşlik ediyor. Heyetin Cizre’ye girmesine izin verilip verilmeyeceği bilinmiyor.