Muş mitinginde halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın devletin tüm imkanlarını seçim mitingleri için seferber ettiğini belirterek, "Türkiye halklarının her türlü zenginliğini sınırsızca, hoyratça kullandılar. Hala da kendilerine güvenmiyorlar. 8 Haziran'da hükümet kuracaklarını kestiremiyorlar, onların gücünün sınırı da budur. Karşımıza faşist darbe barajını çıkardılar, ama bizler aşıp yıkayacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Muş’ta ilk mitingini yaptı. Kobani Meydanı diye adlandırılan belediye meydanında düzenlenen mitinge HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP ve DBP Muş İl Yönetimi ve vatandaşlar katıldı. Meydandaki Muşluları Kürtçe selamlayarak konuşmasına başlayan Yüksekdağ, Kobani'deki büyük direnişle kazandıkları gibi 7 Haziran'da da kazanacaklarını söyledi. Yüksekdağ, "Kobani'de kazanan büyük insanlık ve Ortadoğu'ya zafer armağan eden kahramanlarımız ve bizim onlara verdiğimiz söz, 8 Haziran'da çok büyük bir zafer olarak ışıldayacak. Nasıl ki Kobanê'de el ele vererek kazandıysak, geleceğimizi karanlık ellere teslim etmediysek bütün Ortadoğu'nun aydınlık geleceğini de hep birlikte kuracağız." diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak tanımlayan Yüksekdağ, konuşmasına şöyle devam etti: "Bir yandan Cumhurbaşkanı bir yandan da yardımcısı olan Başbakan partimize saldırıyor. Sen ağırlığını bil ki bu halk sana Cumhurbaşkanı saygısı göstersin. Ama haddini bilmeyen bir siyasi duruş sergileyerek, AKP'nin yanında Türkiye halklarının karşısında bir seçim çalışması yürütüyorsun. Nerde kaldı Cumhurbaşkanı tarafsızlığı? Fıtratına ters, onlar tarafsız olamazlar. Onlar şiddetten, baskıdan taraftırlar. Türkiye'nin ekonomik ve kamu imkanlarını kullanarak seçim mitingi yapabilirsin ama asla kazanan olarak çıkmayacaksın. Cumhurbaşkanı ve Başbakan devlet kurumlarını da kampanyanın hizmetine sokmuşlar. Gözümüzün içine baka baka suç işlemeye devam ediyorlar. Adaletin ve kalkınmayın adını kullandılar, ama adaleti hiçbir zaman uygulayanı olmadılar. O hepimizin vergisinden kullandığınız paralar haram olsun size, size helal etmiyoruz. Bu halkın vergileriyle, bu halkı soyarak, finanse ettiğiniz bu mitingler sizi kurtaramayacak."

“SADECE PARA DEĞİL NÜFUS DA ÇALDILAR”
"Muş'ta 3 milletvekilli alarak, buradan tam temsiliyetle Meclis'e gideceğiz" diyen Yüksekdağ, Muş'un vekil sayısının 4'ten 3'e indirilmesine tepki gösterdi. Seçimden önce Muş'un vekil sayısının 4 olduğunu hatırlatan Yüksekdağ, "Bir gecede ansızın yaptılar, Muş'un bir vekili alındı, Bayburt'a verildi. Bizim aklımız almakta zorlanıyor, ama bunlar yapmaktan zorlanmıyor. Hırsızlığa o kadar alışmışlar ki, sadece para değil, nüfus da çalıyorlar, yazıklar olsun. Çaldıkları onlara haram olsun. Önümüze bakacağız, Muş'ta 3'te 3 yapacağız. Özgücümüzle büyük bir zafer kazanacağız" şeklinde konuştu.

Bu arada HDP'nin 1 Haziran'da Muş'ta ikinci bir miting düzenleyeceği ve mitinge HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı açıklandı.