Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Tatvan ilçe örgütü Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır’da Nevruz kutlamalarında okunan mektubunu olumlu buldu.

İlçe örgütü ile birlikte Tatvan İlçe Başkanlığında, Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan yazdığı 2 sayfalık ‘Nevruz mektubunu” televizyondan dinleyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Tatvan İlçe Eş Başkanı Bedirhan Epözdemir, mektubu süreç için olumlu bulduklarını söyledi.

Öcalan'ın mektubuyla ilgili açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Tatvan İlçe Eş Başkanı Bedirhan Epözdemir, “Ben öncelikle Nevroz’un ülkemize, Kürt ve Türk halkımıza barış, demokrasi ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Öcalan’ın mektubu beklentilerimizi karşıladı. Çokta sürpriz olmadı. Çünkü yıllardan beri Kürt özgürlük hareketinin talebi, Kürt halkının talebini dilendirdi. Biz barış ve kardeşlikten yanayız. Öcalan’da zaten mektubunda barış ve kardeşlik istemlerini dile getirdi. Türkiye’de maalesef bu gün iki ayrı nokta var. Barışı ve kardeşliği tıkayanlar var, barıştan yana, kardeşlikten yana elini değil, belini taşın altına koyanlar var. Öcalan ikinci noktanın sözcüsü oldu. Ama maalesef barış için, çözüm süreci için “biz baldıran zehiri içeceğiz” diyenlerin bu gün takındıkları tavır Kürt halkı için çok şaşırtıcıdır. Düne kadar daha üçüncü yol yani; gözlemci bir heyetten yana olanlar bu gün gelinen noktada üçüncü yola karşı çıkanlar belli oluyor ki baldıran zehiri değil, bir bardak su bile içme konusunda tereddüt içindedirler. İkincisi “Kürt sorunu yoktur” diyenler 40 bin insanın ölümüne, Kürdistan köylerinin tahrip edilmesine karşı takınmalarının bir tavrıdır. Mademki bir Kürt sorunu yok. Neden çözüm süreci için İmralı yolu aşınıyor. Neden Dolmabahçe’de bir takım maddelere onay veriliyor. Bu gerçekten şaşırtıcı bir durumdur. Tüm her şeye rağmen Kürt halkı dün olduğu gibi bu günde barış ve kardeşlikten yanadır. HDP olarak biz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.” diye konuştu.

Diğer partililer ise, Öcalan’ın mektubunu olumlu bulduklarını, bu nedenle mektubun bir fırsat olarak görülmesi ve süreç için gerekenin yapılması için aktif adımların biran önce atılması gerektiğini savundu.