HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Radyo, Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine Filiz Koçali’yi aday göstereceklerini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İnsan Hakları Derneği (İHD) ile görüşme öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. RTÜK üyeliği ile ilgili soruya cevap veren Demirtaş, bugüne kadarki uygulamalara bakarak konuştuğunu ifade ederek, “Sandalye sayılarında eşitlik olursa hangi partinin aday göstereceği belirleniyor, teamül böyleydi.” dedi.

Meclis Başkanlığı'nın kendi görüşüne aykırı biçimde karar aldığını söyleyen Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Meclis Başkanı, partimize yazdığı yazıda kendi görüşünü de inkar eden bir görüş ortaya koydu. Kura çekince yüzde 50, yüzde 50 şansımız vardı. Biz sonucu itibariyle bizim de, MHP’nin de olsa kabul edecektik. Görünen o ki AKP el altından MHP’yi destekleyerek RTÜK üyeliğini MHP’ye armağan etmek istiyor. Parlamentodaki milletvekillerinin vicdanen oy kullanacaklarını ve RTÜK’te en iyi görevi yapabilecek ismi tercih edeceklerini düşünüyorum. Daha önce partimizde üst düzey görevler yapmış Filiz Koçali’yi RTÜK üyeliğine aday göstermeyi düşünüyoruz.”