Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana ve Mersin il binalarına yapılan eş zamanlı bombalı saldırı, İzmir’de kınandı.

İzmir Konak Sümerbank önünde yapılan protesto eylemine HDP İzmir Milletvekili adayları Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan, Melike Arı, Ayşe Erkek, Pınar Türk, İbrahim Akın ve Kamil Ağaoğlu ile HDP İzmir İl Eş Başkanları Cavit Uğur ile Dilek Aykan da katıldı.

HDP İzmir Milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü protesto eyleminde yaptığı konuşmada HDP’nin büyük rol oynadığı bu seçimde, özgürlük, adalet, eşitlik ve halkların kardeşliği taleplerinin gerçekleşmesi için büyük bir fırsat yaratıldığına dikkat çekerek, “Halklar bu fırsatı değerlendiriyor ve HDP’yi bağrına basıyor. Halkın bu ilgisi bazı kesimlerde kaygı yaratıyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve onların altındakilerin hepsi HDP’yi sorun olarak göstermeye çalışıyorlar. Ama asıl sorun kendileri.” dedi.

HDP’nin halklar tarafından kurulmuş, halkların partisi olduğunun altını çizen Kürkçü, Tayyip Erdoğan’ın saldırılarla HDP’ye mesaj vermeye çalıştığını ileri sürerek, “Bize Adana ve Mersin’de mesaj yollandı. ‘Barajı aşarsanız, diktatörlüğümü önlemeye kalkarsanız sizi vururum’ dendi. Biz de mesajı aldık ve diyoruz ki, seni başkan yaptırmayacağız.” açıklamasında bulundu.