Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş İl Örgütü, Bingöl ve Erzurum’daki saldırılara tepki gösterdi. Muş Belediyesi önünde toplanan HDP Muş İl Örgütü üyeleri, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde öldürülen Hamdullah Öğe ve Erzurum’da miting öncesi HDP’lilere yönelik yapılan saldırılara tepki gösterdi.

Bugüne kadar partilerine karşı 120’nin üzerinde saldırı yapıldığını belirten HDP Muş İl Eş Başkanı Elif Çetinbaş, “HDP’ye saldırmak mübahtır, serbesttir mesajı verilmiştir. Bu mesajı tarihten beri çok iyi bilen caniler, Akp hükümeti ve onun polisinden almış olduğu cesaret ile bu sefer Mersin ve Adana’daki bürolarımıza bombalı saldırıda bulundular. Bu saldırıda da toplam 4 parti çalışanımız yaralandı. Şans eseri kimsenin ölmediği bu saldırının da failleri bu zamana kadar bulunmamıştır. Kürtlere alçakça saldırmak bu kadar kolay ve bedelsiz olunca katiller iyice şımarmış ve Bingöl Karlıoava’da seçim aracımıza saldırmışlardır. Bu saldırıda Hamdullah Öğe isimli yoldaşımız vücuduna isabet eden 30 kurşunla katledilmiştir. Şimdi Hamdullah Öğe’nin yetim kalan 9 çocuğunu kim nasıl teselli edecek? Hani artık anneler ağlamayacaktı? Kürtlerin annesi anne değil mi? Kürtlerin gözlerinden akan yaş değil mi? Bu mudur sizin çözüm ve barış anlayışınız? Bu mudur sizin kardeşlik anlayışınız? Lanet olsun, binlerce defa lanet olsun” diye konuştu.

Muş’taki gözaltı olayları ile ilgili de konuşan Çetinbaş, “AKP bir an önce samimi davranıp suçluları yakalamalı, ihmali olan polisleri ve yöneticileri görevlerinden almak zorundadır. Ayrıca çeşitli illerde gözaltı ve tutuklamalar yapılarak kapılar, pencereler kırılıyor, hane halkı korkutularak sabahın erken saatlerinde gözaltılar yapılıyor. Sadece Muş merkezden 1, Varto ilçemizden 3 Ajmanuk köyünde 2 kişi ev baskınlarıyla alınmıştır. Bu yaşananların peşini bırakmayacağımızı tüm halkımıza tekrar ilan ediyoruz” şeklinde konuştu.