Beyoğlu’nda Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde gerçekleştirilen eylemle Adana ve Mersin’de HDP’ye yönelik gerçekleştirilen saldırılar protesto edildi. HDP İstanbul Eş Başkanı Cesim Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümet yetkililerinin mitinglerde kullandığı nefret dilinin saldırılara zemin hazırladığını iddia etti.

Adana ve Mersin’de HDP binalarına yönelik saldırılar Beyoğlu’nda protesto edildi. HDP öncülüğündeki eyleme çeşitli sivil toplum kuruluşu ve sendikalar da destek verdi. Tünel Meydanı’nda saat 19.00’da bir araya gelen kalabalık, daha sonra Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet aleyhine atılan sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü.

HDP adına basın açıklaması yapan HDP İstanbul Eş Başkanı Cesim Soylu, saldırılardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti sorumlu tuttu. Soylu, Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun mitinglerde kullandığı nefret dilinin HDP’ye yönelik saldırılara zemin hazırladığını ileri sürdü. Seçim öncesi benzer olayların yaşanmasını beklediklerini ifade eden Soylu, provokasyona gelmeyeceklerini vurguladı.

Soylu’nun ardından eyleme destek veren diğer sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda saldırıları protesto etti. Açıklamalarda tarafsızlık yeminine sadık kalmadığı iddia edilen Recep Tayyip Erdoğan eleştirildi. Basın açıklamalarının ardından grup olaysız dağıldı.