Türkiye-Irak hududunda, Kara Kuvvetleri 3. Piyade Tümen Komutanlığı (Hakkari) sorumluluk sahasında, katırlar ile yapılmak istenen sigara kaçakçılığı engellendi.

TSK’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 12 Nisan saat 10.00 sıralarında yaşanan olaya ilişkin, "Havadan İnsanlı Keşif Uçağı, karadan Haruna Jandarma Karakol, Uzunsırt ve Ergül Tepe’de bulunan unsurlar tarafından yapılan gözetleme sonucu, aktarma noktası olarak değerlendirilen ‘Bembo Gediği’ bölgesinde, katırlar ile sigara kaçakçılığı yapıldığı tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine bölgeye, Yüksekova’dan iki adet S-70 helikopteri ile bir Jandarma Özel Harekât Bölüğü sevk edilmiştir. Anılan birliğin intikali esnasında, iki adet AH-1 Kobra helikopteri havadan eskort görevi icra etmiştir." açıklaması yapıldı.

157 BİN 500 PAKET SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Bölgeye sevk edilen askerler tarafından kaçakçı şahıslara yapılan operasyon sonucunda 5 kaçakçı şahıs ve 11 katır yakalandığı belirtilerek, "Bölgede yapılan arazi aramasında üç farklı noktada koliler halinde depolanmış 157 bin 500 paket sigara ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili adli tahkikat başlatılmış, ele geçirilen sigaralar Yüksekova Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla yerinde yakılarak imha edilmiş ve katırlar yediemine teslim edilmek üzere muhafaza altına alınmıştır." denildi.