Ankara'da emekli astsubay Zeki T., evinde ölü bulundu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan helikopter teknisyeni olarak emekli olan 65 yaşındaki Zeki T,’nin yanında, kağıda yazılmış not bulunduğu ve kalbine bir el ateş edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Sincan, Fatih Mahallesi Ulubatlı Hasan Mahallesi Günaydın Sokak AS-BİR Evleri Sitesi'nde ikamet eden Zeki T. diyaliz hastası eşi hastaneye gittiği sırada beylik tabancası ile iddiaya göre hayatına son verdi. Diyaliz aracı ile eve gelen eşin kapıyı çalması ve kapının açılmaması üzerine çilingir çağrıldı. Eve girildiğinde Zeki T’yi koridorda yere yığılmış halde bulan diyaliz merkezi görevlisi durumu hemen 112 Acil servise bildirdi. Adrese gelen sağlık ekipleri Zeki T.’nin öldüğünü tespit etti. Zeki T,’nin beylik tabancası ile kalbine ateş ettiğini tespit eden sağlık ekipleri durumu polis ekiplerine haber vermesinin ardından Olay Yeri inceleme ekipleri, savcı ve Sincan Emniyet Müdürü Fikri Yıldırım gelerek inceleme yaptı. Olayı duyan Zeki T.’nin yakınları ve site sakinleri evin önünde toplandı. Zeki T.’nin arkadaşı olduğu öğrenilen bir kişi adrese gelerek ‘O öyle bir şey yapacak birisi değil’ diye bağırdı.
İsmini vermek istemeyen kişi görüntü alınmasına da izin vermedi. Zeki T.’nin cesedi incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

MARKET SAHİBİNE, ‘BUNALIMDAYIM’ DEDİ

Ulubatlı Hasan Mahallesindeki bir market sahibi, Zeki T,’nin iki gün önce markete gelerek, kendisine; “Bunalımdayım” dediğini söyledi. Zeki T,’nin eşini eve getiren diyaliz merkezi şoförü R.M, binaya ilk kendisinin geldiğini ve evin kapının açılmadığını, bunun üzerine Zeki T,’nin kızını aradıklarını söyledi.
R.M adı şoför; “Eline baktım, nabzına, ambulansı aradık. Ambulans silahı görünce, polisi aradı. Bu şekilde böyle duruyordu. Kanı gördüm ama düştü de bir yere çarptı diye, hesaplıyordum. Ambulans gelince, silahı gördü. Bizle gelir giderdi zaten. Burada bizi karşılardı. Sedyeye yardım ederdi. Beraber götürürdük. Çıktık, bayağı aradık. Kapıyı açmaya çalıştık. Olmadı, çilingir çağırdık. Eşini karşı komşuya aldım. Zaten hastaneden yeni gelmişti. Daha da haberi yok, yani. Çünkü o da rahatsız. Duyarsa daha çok kötü olur. Çünkü hastane de yattı. O da rahatsızlanmıştı. Helikopter teknisyeni deniyordu. Asker kendisi, astsubay. Diyaliz arabasında gelir, giderdi. Neşeli bir adamdı, öyle şeyi yoktu, yani. Hayata dair iyiydi.” diye konuştu.

TEK BİLDİĞİM BİR ŞEY VARKİ; SUÇSUZUM !.. NOT: GEVEZELİĞİM DIŞINDA

Öte yandan Zeki T.'nin hayatına son vermeden önce bir kağıda şu notu yazmış.; “Ölümümden kimse sorumlu değildir. Tek bildiğim bir şey var ki; SUÇSUZUM !.. Not: Gevezeliğim Dışında !..” ifadeleri ve imzası görüldü.
Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.