Eskişehir’de Türkçüler ve Ülkücüler, Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden 23 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile Azerbaycan’ın Karabağ Hocalı’da meydana gelen katliamı protesto için yürüdüler.

Hamamyolu Caddesi'nde bir araya gelen Türkçüler ve ülkücüler, Hocalı katliamını ve Çakıroğlu’nun öldürülmesini protesto için yürüyüş düzenledi. Bir araya gelen Türkçü ve ülkücü grup ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, ‘Türküz, milliyetçiyiz, Atatürkçüyüz’, ‘Vatan canım sana feda’, ‘Hepimiz Türküz, hepimiz Fırat’ız’ şeklinde sloganlar atarak, Adalar semtine kadar yürüdüler. Adalar semtinde Eskişehirli Türkçüler adına Ali Rıza Şekeroğlu konuşma yaptı. Daha sonra saygı duruşunda bulunan kalabalık grup, bir ağızdan İstiklal Marşı'nı söyledikten sonra dağıldı.

Grup adına bir konuşma yapan Ali Rıza Şekeroğlu, bugün yapmayı düşündükleri yürüyüşün konusunun ‘Hocalı katliamını protesto ve Ermeni Terörüne Lanet Yürüşü’ olduğunu belirterek, ”Ancak, Ege Üniversitesi'nde Ermeni uşağı PKK’lılar tarafından kahpece şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için de buradayız. Tarihin her sayfasında adını efendisi Türk’e ihanetle yazdıran PKK, 20 Şubat’ta buna bir yenisini eklemiştir. Ancak ne acıdır ki üniversiteleri ve sokakları kendilerine yuva yapmaya çalışan bu PKK hainlerinin karşısına Türkçü, ülkücü gençlerden başka kimse çıkmamaktadır. Mevcut iktidar ise bunları açılım safsataları ile daha da cesaretlendirmektir. Şahit olsun Gök Tengri bu kalabalık ölmekten ve öldürmekten korkmayan kalabalıktır. Tüm bu ihanetlerin hesabı sorulacaktır. Unutmayın bu topraklar hainleri hiç sevmez. Bugün sabredenler, bir gün bezeceklerdir.” şeklinde konuştu.