Malatya’da böbrek ve karaciğer yetmezliği teşhisi konulduğu için 8 aydır çalışamayan Önder Arslan, 2 çocuğu ve eşiyle birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Tedavi masrafları nedeniyle 50 bin TL borcu biriktiğini belirten Arslan, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Niyazi Mahallesi’nde Sinem(10) ile Kağan (7) isimli çocukları ve eşi Derya Arslan’la birlikte yaşayan Önder Arslan’a 2 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Böbrek yetmezliği ile boğuşurken karaciğerleri de iflas eden Arslan, çalışamaz hale geldi. 8 aydır çalışamayan Arslan’ın, tedavi harcamaları nedeniyle yaklaşık 50 bin TL’lik borcu birikti. Karaciğer yetmezliği nedeniyle nakil ameliyatı olmasına karar verilen Arslan’a, eşinin karaciğeri nakledilecek.

'DEVLET BÜYÜKLERİMİZİN BİZE EL UZATMASINI BEKLİYORUZ'

Derya Aslan, eşinin karaciğer yetmezliği hastalığı ile boğuştuğunu anlattı. Karaciğer ameliyatının önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini dile getiren Arslan, "İkimiz birden ameliyata gireceğiz. Borçlarımız birikti. İcralık durumdayız. Hayırseverler ve devlet büyüklerimizin bize de bir el uzatmasını bekliyoruz. Herhangi bir sosyal güvencemiz yok. Eşim zaten çalışamıyor. 2 çocuğumuzla çaresiziz. Kiralık olarak yaşadığımız evden çıkarak ailelerimizin yanında kalmaya başladık." diye konuştu.