AB projesi kapsamında Çanakkale'den İspanya'da giden Gelibolu Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi’den bir öğretmen ve iki öğrenci, girdikleri denizde boğuldu. İspanya'da üç gün yas ilan edilirken öğretmen ve öğrencilerin okulunda da yas var.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre söz konusu okuldan, Erasmus kapsamındaki “Engelli Bireylere Dönük İstihdam Edilebilir Mesleki Beceriler Kazandırma” projesi çerçevesinde işitme engelli 10 öğrenci ve refakatçi iki öğretmen, 4 Nisan 2015'te Malaga/Marbella şehrine gitti. 13 Nisan'da proje eğitim faaliyetlerini tamamladıktan sonra yerel saatle 15.00 sularında, Bilişim Teknolojileri öğretmeni 29 yaşındaki Ümit Nalbant ile öğrencilerden Gaziantep nüfusuna kayıtlı, İzmir Buca’da ikamet eden 11. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Şakir Çelik, Balıkesir nüfusuna kayıtlı 12. sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Serdar Fiden, deniz kenarında dalgalara kapılarak hayatını kaybetti. 11. sınıf öğrencisi Hurşit Özbay ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Öğretmen ve öğrencilerin böyle talihsiz bir olay sonucu hayatını kaybetmesinin büyük acı ve üzüntüsü içerisinde olduklarını belirten Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, "Bugün İstanbul’dan 09.30 uçağıyla Gelibolu Anafartalar Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Seyit Arda ve Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Haydar Levent, İspanya’da bulunan diğer öğretmen ve öğrencilerle cenazeleri almak üzere İspanya’ya gitmişlerdir." dedi.

Olayın ardından Marbella'da üç gün yas ilan edilirken öğretmen ve öğrencilerin hayatını kaybetmesi okullarını da yasa boğdu. Eğitimin devam ettiği okulda hüzün hakim. Öğretmen, görevli ve öğrenciler, siyah kurdele ve öğretmen ile öğrencilerin fotoğraflarını yakalarına taktı. Görevliler açıklama yapmazken bir öğrenci, işaret diliyle öğretmeni ve öğrenci arkadaşlarının hayatını kaybettiğini anlattı.