Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi ameliyathane hemşiresi Nursel Algım, ameliyat sırasında ortopedi başasistanı doktor F.K.'dan, hakaret ve darp iddiasıyla şikayetçi oldu. Karakola giderek doktor hakkında şikayetçi olduğunu ifade eden Algım, ardından da hastane başhekimi, üniversite rektörü ve tıp fakültesi dekanına saldırı olayını bildirerek gereğinin yapılmasını istediğini söyledi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde ameliyathane hemşiresi olarak görev yapan Nursel Algım, önceki gün ortopedik bir ameliyat esnasında ameliyathanede başka bir ameliyat için hazırlık yaptığı sırada doktor F.K.'nın kendisine, hakaret ve küfür ettiğini iddia etti. Ardından başasistanın yüzüne yumruk attığını ancak yumruğun yarısının boşa gittiğini öne süren hemşire Algım, "Ameliyathanede iki vaka vardı. Ben o sırada diğer ameliyata hazırlık yapmak için doktora söyledim. Ameliyathaneden çıkarken dikiş iplerini bulmamı söyledi. Ardından da küfür etti, hakaretler savurdu. Kendisine bu söylediklerini yakıştıramadığımı belirttim. Bana yumruk attı. Bu sırada refleksle ellerimle yüzümü kapattım. Narkoz hekimi ve diğer görevli hemşireler olaya tanık." dedi.

Hemşire Nursel Algım, ameliyat sonrası mıntıka polis merkezine giderek doktordan davacı olduğunu, ayrıca üniversite rektörü, hastane başhekimi ve tıp fakültesi dekanına da giderek şikayetçi olduğunu anlattı. Algım, hukuki hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.

Yakutiye Araştırma Hastanesi Başhekimliği yetkilileri ise olayla ilgili dekanlık bünyesinde idari soruşturmanın başlatıldığını kaydetti.