Belediyelerin yasal olarak üniversite öğrencilerine burs vermesinin engellenmesi üzerine, örnek bir sosyal sorumluluk projesi başlatan Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki duyarlı vatandaşları örgütleyerek Karşıyaka'nın Filizleri Projesi'ni başlattı. Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü, 'Karşıyaka'nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz- Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz' projesini, Avrupa'nın en iyi 26 projesi arasında gösterdi. Büyük ödül için Kasım ayında Hollanda'ya gidecek olan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs sağlamak adına, toplumsal dayanışmanın en güzel örneğini sergiliyoruz. Bu çabamızın ödüllendirilmesi bizim için büyük onur." dedi.

TÜRKİYE'DEN SADECE KARŞIYAKA VAR

Belediyenin organizasyon gücü ve halkın örgütlenme becerisi ile üniversite öğrencilerine karşılıksız burs imkanı sağlayan proje; Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü tarafından, 2 yılda bir düzenlenen Avrupa Kamu Sektörü Ödülleri'nde, Avrupa'nın en iyi 26 projesi arasında gösterildi.

Avrupa Kamu Sektörü Ödülleri için, 21 ülkeden 266 proje katıldı. Uygulanabilir nitelikte sadece 26 proje seçilirken, Türkiye'den sadece Karşıyaka Belediyesi'nin, Karşıyaka'nın Filizleri Projesi listede yer aldı. Eylül ayında Karşıyaka'ya gelecek olan komite üyeleri, projenin detaylarını inceleyecek. İnceleme sonucunda, Filizlerin, birincilik için de şansı yükselecek. Büyük ödül olan En İyi Uygulama Ödülü ise Kasım ayında Hollanda'nın Maastricht kentinde verilecek.

"BİZİM İÇİN BÜYÜK ONUR"

Büyük ödül için Kasım ayında Hollanda'ya gidecek olan Başkan Akpınar, "Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs sağlamak adına, toplumsal dayanışmanın en güzel örneğini sergiliyoruz. Apartmanları, esnafı, sivil toplum kuruluşlarını örgütleyerek ihtiyaç sahibi üniversitelilere burs sağlıyoruz. Şu ana kadar 200'ü aşkın üniversiteli mi bu projeden faydalanıyor. Sayımızı daha da artıracağız. Bu çabamızın ödüllendirilmesi bizim için büyük onur" dedi.

ÜNİVERSİTELİLERE, 10 AY BOYUNCA AYDA 300 LİRA BURS SAĞLANIYOR

Belediyelerin yasal olarak üniversite öğrencilerine burs verememesi üzerine, örnek bir sosyal sorumluluk projesi başlatan Karşıyaka Belediyesi, duyarlı vatandaşları örgütleyerek 'Karşıyaka'nın Filizleri Projesi'ni başlattı. Burs vermeyi kabul eden apartman sakinleri, ihtiyaç sahibi üniversitelilerle bir araya getirilerek burs sağlandı. Kısa sürede taksi durakları, esnaflar, meslek odaları, dernekler, belediye çalışanları ve muhtarlar da projeye dahil olarak üniversitelilere burs vermeye başladı. Proje, farklı il ve ilçelerce de örnek alınarak uygulamaya başlandı. 10 aylık süreçte 200'ü aşkın öğrenci burs aldı. Üniversitelilere, on ay boyunca, ayda 300 lira burs sağlanıyor.