Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliği'nde görevli Psikolog Güldane Öztürk, Türkiye’de her dört kadından birinin fiziki şiddet sebebiyle yaralandığını bildirdi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, Manisa Şoförler Odası toplantı salonunda şoförlere yönelik, "Kadına Yönelik Şiddet" konulu bir seminer düzenlendi.

Burada konuşan Psikolog Öztürk, her 10 gebe kadından birinin de fiziki şiddet gördüğünü, cinsel şiddete maruz kalan kadınların oranının yüzde 15,3, yaşadığı şiddeti kimseye anlatamayanların yüzde 48,5 olduğunu kaydetti. Şiddeti oluşturan faktörlerin biyolojik, psikolojik ve, sosyokültürel olduğunu aktaran Öztürk, bir toplum melesesu olan şiddetin, kadının ve toplumun gelişmesinin önünde ciddi bir engel teşkil ettiğini söyledi. İnsanların biyolojik yapı, saldırgan enerjik-ruhsal problemler, saldırgan enerji-deşarj, erkek ve kadınlar arasındaki fark, kişilik yapısı ve fiziki rahatsızlık yüzünden saldırgan olduklarını belirten Öztürk, sıcak günlerde suç oranının daha da artabileceğini ifade etti.

Şiddet davranışında çevrenin çok ciddi bir rolü olduğunu vurgulayan Güldane Öztürk, şunları kaydetti: “Şiddette bir diğer etken de medyadır. Medyadaki şiddet, seyircilerin şiddet eğilimini artırmaktadır. Diğer bir görüşe göre şiddetle kişinin saldırganlık davranışı arasında doğrudan bir ilişki yoktur. Bununla ilgili olarak Anadolu tabiriyle şu şekilde söylenmektedir: Kötülüğü anlatmak, sabinin kalbini bozar.”